МВнР отстранява от длъжност тъщата на убития Пейо Пеев

МВнР отстранява от длъжност тъщата на убития Пейо Пеев

МВнР 

A A+ A++ A

МВнР отстранява от длъжност Красимира Трифонова - тъщата на убития Пейо Пеев. От министерството изпратиха позиция до NOVA, в която заявяват, че са информирани за случай на служител, срещу когото има образувано наказателно производство.

„Предприети са действия за отстраняване на служителя от системата на МВнР. Оказва се необходимото съдействие на разследващите органи по случая”, допълват оттам.

Припомняме, че Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова-Пеева са обвинени за смъртта на 44-годишния мъж. Безжизненото му тяло беше намерено в опожарена кола в гориста местност край хижа „Алеко”.

Трифонова е дългогодишен дипломат и бивш консул на България в Тайланд. През 2010 г. името на неин колега - посланикът в азиатската страна Камен Величков, е замесено в скандал за сексуален тормоз. Обвинява го самата Красимира, с която работят заедно. Тя подава жалба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в длъжност през 2008 г. Така той е отзован от поста, а дипломатическата служба е закрита.

#МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници