Пентагонът очаква Украйна да загуби още градове

Пентагонът очаква Украйна да загуби още градове
A A+ A++ A

Пентагонът предупреди, че Украйна може да се изправи пред избор от кои градове да се откаже, ако американската помощ не бъде подновена.

"Ако не получим необходимото финансиране... Украйна ще трябва да направи избор и решения за това кои градове може да задържи", каза Сабрина Сингх, говорителка на отбраната на САЩ, предаде The Telegraph.

Тя призова Камарата на представителите да приеме "незабавно" пакет от помощ от 95 милиарда долара, който включва около 60 милиарда долара за Украйна, като предупреди, че ако не го направят, САЩ няма да могат да осигурят критична подкрепа за Киев. Тя добави, че САЩ могат да започнат да предоставят отбранителна помощ на Украйна "доста бързо", ако Конгресът приеме законопроекта.

Коментарът ѝ беше направен дни, след като Русия превзе град Авдеевка в Източна Украйна – това беше най-значимата победа за руската окупаторска армия от дълго време насам. Руският президент Владимир Путин каза, че на фронта в Украйна е настъпил преломен момента в полза на Москва.

Путин заяви още, че Русия трябва да продължи да напредва след падането на Авдеевка. Украинската армия в момента изпитва критичен недостиг на боеприпаси. Няма изгледи и в близките седмици Конгресът на САЩ да вземе така важното за Киев решение.

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници