Синът на дясната ръка на Путин и шеф на Роснефт почина "внезапно" на 35

Синът на дясната ръка на Путин и шеф на Роснефт почина "внезапно" на 35
A A+ A++ A

35-годишният Иван Сечин - син на дългогодишния директор на "Роснефт" и мултимилионер Игор Сечин - е починал на 5 февруари.

Новината беше разкрита от Леонид Невзлин, един от бившите ръководители на петролната компания ЮКОС на Михаил Ходорковски, която беше ликвидирана и прехвърлена в "Роснефт" след началото на делото срещу собственика ѝ.

Невзлин е открил, че Иван Игоревич Сечин е вписан като покойник в Регистъра на наследствените дела. Всички негови лични данни съвпадат с тези на сина на Игор Сечин.

Причината за смъртта му не е известна.

Според неофициална информация в руския телеграм канал ВЧК-ОГПУ - Иван Сечин е умрял късно през нощта във вила в Красногорск. Мъжът се оплакал, че му прилошава, започнал да се задушава, паднал на леглото си и загубил съзнание.

Охраната му е повикала "Спешна помощ", но медиците са се забавили заради разминаване в подадения адрес.

Бащата Игор Сечин "забранил" на държавните структури да разследват смъртта на Иван Сечин, като с това се заела "службата за сигурност на "Роснефт", твърди още ВЧК-ОГПУ.

Иван Сечин също е работил в "Роснефт" от 2014 г. насам, а на 26-годишна възраст е получил медал "За заслуги пред Отечеството", 2-ра степен.

63-годишният магнат Игор Сечин е директор на държавния петролен търговец от май 2012 г. Преди това е бил зам.-председател на администрацията на президента на Русия и съветник на президента.

Между 2008 и 2012 г. в мандата на Путин като премиер, Сечин е негов зам.-министър председател.

Смятан е за "дясна ръка" на Путин в управлението. Журналистическо разследване на "Новая газета" преди години разкри, че той притежава луксозна яхта, която не би могъл да си позволи само от заплата.

Именно тя е сред първите конфискувани яхти след налагането на санкциите срещу руски олигарси заради войната в Украйна. Плавателният съд 86-метрова "Amore Vero".

#Владимир Путин #Игор Сечин #Роснефт #„Роснефт“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници