Петков стреля по Д. Добрев: Зареждал ли е колата си на "Лукойл", с което е помогнал на Путин?

Петков стреля по Д. Добрев: Зареждал ли е колата си на "Лукойл", с което е помогнал на Путин?
A A+ A++ A

Допускам варианта да си спазим думата – Ники Денков да си даде оставката, Мария Габриел да стане премиер. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

"Като си си дал думата, я спазваш. Николай Денков е казал, че ще подаде оставката си на 6-и март и аз го подкрепям. Трябва да говорим за това какво ще постигнем за България в следващите 9 месеца – това е задачата.

Прекалено много говорим за позиции. Истинският въпрос е какво искаме да се случи през следващите 9 месеца като реални действия, реформи и положителни действия за българските граждани.

На базата на поставените цели трябва да кажем каква искаме да бъде структурата на правителството така, че да има стабилност, за да се постигнат тези цели. Темата за ротацията е толкова важна, колкото тази за регулаторите, даже те са по-важни", добави той.

Петков отговори и на твърдението на Делян Добрев от ГЕРБ, че за по-малко от две години България е платила над 10 милиарда на режима на Путин.

„Този въпрос дори не знам дали да го коментирам. От една година слушам за левчета, милиарди. Всички знаем, че тези тези даже са неактуални. Моят въпрос към Делян Добрев е дали е заредил резервоара си на бензиностанция на „Лукойл“ и по този начин е подпомогнал ужасния режим на Путин?

Знаем, че когато войната започна, ние нямахме никакви други възможности за доставка. Успяхме да направим така спирането на дерогацията, с такъв плавен период, че да не се усети движението на цените. Всички знаехме, че ако беше се случило за три дни, щяхме да внесем стрес в системата“.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници