Нов скок на цените на горивата у нас

Нов скок на цените на горивата у нас

Pixabay

A A+ A++ A

Нов скок на цените на горивата у нас. От началото на годината дизелът е поскъпнал с 10 стотинки за литър, а най-масовият бензин - А95, скача с близо 7 стотинки. Сериозна разлика се отчита в различните вериги, като цената варира от 2,47 лева, до над 2,70 лева за литър.

В столицата цените се колебаят, в зависимост от района.

"Леко пълзят цените нагоре - с по 1-2 стотинки. Прави впечатление, може би да го правят умишлено - увеличението да е постепенно, за да не се усеща, но все пак има", сподели служителят в бензиностанция - Петко, пред Bulgaria ON AIR.

"Всички усещаме разликата, но какво да направи обикновеният гражданин?", попита Радослав.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев заяви, че лекото увеличение се дължи на скок в цената на суровия петрол.

"Поскъпването на цените на горивата, което наистина е минимално, е в рамките на 2%. То се дължи изцяло, че поскъпва и суровият петрол. Горивото поскъпва и на международния пазар. Няма как - и по нашите бензиностанции цените тръгват леко нагоре", подчерта той.

Бенчев обясни и защо в някои бензиностанции в страната плащаме по-скъпо.

"Виждаме различни цени на различните бензиностанции, защото това е в основата на свободния пазар и на конкуренцията в страната. Всяка една верига има право да определи цената и какво да предлага на своите клиенти- дали по-качествени продукти", допълни Бенчев.

#цени на горивата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници