Ивайла Бакалова: Нотариуса не е имотен измамник! Той е търгувал с власт!

Ивайла Бакалова: Нотариуса не е имотен измамник! Той е търгувал с власт!

Инстаграм

A A+ A++ A

Нека сега да не прикриваме и да говорим, че Мартин Божанов е имотен измамник. Не е имотен измамник, той е търгувал с власт, неговият апогей е по време на Специализираният съд!

Това заяви в интервю пред БНР Ивайла Бакалова, която съжителства с жертва на Нотариуса – Веселин Денков.

В предаването "РадиоТочка" тя разказа за задържането и държането в ареста на Денков, за схемите и изнудването за пари от групата на Мартин Божанов и прокурори и съдии.

Веселин Денков е задържан и му е наложена най-тежката мярка "под стража" 9 месеца без нито един разпит. И за да бъде пуснат, емисари са искали 100 000 евро за свободата му.

"Моят мъж не искаше да плаща още през 2016 г. Идваха различни хора, но като че ли групата на Мартин Нотариуса бяха най-добре запознати с делото. Имаха вътрешна информация от всички заседания. Цитираха думи на съдията от заседание, без да са присъствали, а протоколът още не е излязъл. Тогава усетихме, че това са хора, свързани с огромни корупционни практики, и политически. Защото няма как да съществува тази група без политически чадър. Няма как този човек Мартин Нотариуса 27 години да безчинства и да се подиграва със закона. Бил е удобен за тази система. Кой създаде специализираният съд? Нека да кажем нещата как са!", каза Ивайла Бакалова.

Тя споделя, че са имали послания от съдия, че "няма смисъл да плащаме, защото поръчката е политическа и Веселин Денков няма да излезе от ареста, докато не минат изборите".

"Тогава ми звучаха като филм и от 2019 г. досега ние живеем във филм. Сега се правят комисии в парламента, но този филм е от 2021 г.", споделя преживяванията си бившата манекенка.

Според нея Пепи Еврото и Мартин Божанов са се скарали заради жената на Еврото и тя е избрала Нотариуса.

"Емил Писков беше записан от мен края на април 2021 г. Андон Миталов е единият от съдиите, които неколкократно се произнасяше по задържането на Веселин Денков и един от съдиите, постоянно избиран, по молбите да бъде изслушан за промяна на мярка за неотклонение. И винаги се произнасяше да не бъде пуснат Веселин. С една дума, го оставяше в ареста", разказа Бакалова.

Мъжът ѝ е задържан през 2020 г.

"Неформалният повод е някаква глупост, измислена от прокуратурата, а същинският повод са протестите през 2020 г. Беше задържан без никакви доказателства. 9 месеца лежа в ареста без нито един разпит и съдиите гледаха в земята, когато трябваше да се произнесе да бъде пуснат", твърди тя.

Зад решетките той попада в периода с поредица от арести на бизнесмени.

"Голяма част от задържаните са преди протестите. Целта беше, за да ги уплашат и да им вземат бизнеса. За Денков не мисля, че е да му вземат бизнеса, защото е труден и няма кой да го работи - ресторантьорство. Трябваше да е в ареста, да се заглуши и да не "помага" на протестите. А той помагаше с присъствието си като всеки гражданин там - всеки ден. Първо го обвиниха във финансиране на протести, но няма по какъв член да го обвинят. Така че, специално той не беше задържан по повод бизнес", каза Ивайла Бакалова.

Манекенката твърди, че от 2016 г. "прокурори се опитват да го изнудят по дело, по което е свидетел".

"Виждат, че е материално удобен и му казват, че от свидетел ще бъде обвиняем. Става въпрос за пари, по банков път му дават и се връщат пак по банков път. Идваха емисари, хора от прокуратурата и му казаха, че ако не си плати, ще му изпратят КПКОНПИ, ще му спрат международния паспорт - от името Франтишек. И виждайки Веселин на протеста, става удобен за една партия и са решили да го неутрализират", допълва Бакалова.

"Имаше една съдийка, за мен това е добър съдия, защото си гледа делото и отсъжда на база доказателства. По това дело на Веселин Денков нямаше нищо, прекрати делото и пусна Денков. А Георги Ушев като апелативен и административен ръководител на Специализирания съд върна делото. Въпросната съдийка Мария Кавракова и съставът си дадоха отвод. Тя каза, че не вижда доказателства в обвинителния акт – "не виждам как да съдя тези хора", разказа Бакалова.

Тя смята - "огромен грях имат от "Продължаваме промяната", аз съм гласувала за тях". "Залисани в избори не обърнаха внимание и не мисля, че хората си представяха по този начин съдебната реформа – като сменят Иван Гешев със сегашния - Борислав Сарафов, сменят едното джудже с другото", казва Бакалова.

#Ивайла Бакалова #Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници