Общинарите от ГЕРБ-СДС обвиняват Вяра Тодева в политическа поръчка, искат отстраняването й

Общинарите от ГЕРБ-СДС обвиняват Вяра Тодева в политическа поръчка, искат отстраняването й

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Общинарите от ГЕРБ-СДС в София ще поискат от националното ръководство на партията отстраняването на областния управител на столицата по време на ротацията. Те обвиняват Вяра Тодева в политическа поръчка, след като тя върна решението за разпределението на комисиите в Столичния общински съвет.

"Тормозът от страна на Борис Бонев и Васил Терзиев над София продължава. Това го виждаме с решението на областния управител от днес, с което връща решението за избора на комисиите в Столичния общински съвет. Това, което прави Тодева, назначена от ПП, е изпълнение на политическа поръчка”, заяви Антон Хекимян.

"Тя е поставена на този пост, за да бъде представител на държавата, а не партиен активист. Днес тя се прояви като активист на ПП-ДБ и "Спаси София”, допълни Хекимян.

Той коментира, че след като три месеца работата за София не е можело да започне, днес пак е "дръпната ръчната спирачка”.

"Аз, като председател на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, от името на моите колеги, ще поискаме от националното ръководство на ГЕРБ нейното отстраняване. Възможно е това да се случи по време на ротацията”, каза Хекимян.

По думите му председателите на комисиите вече са насрочили и първи заседания.

"Това е явна форма на политически рекет. ПП, чрез областния си управител, се опитват да окажат въздействие върху общинските съветници от всички партии. За да получат повече председателски места”, заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев. "Искат още и още председатели. Три дни колегите не разбрали, че имат не 1, а 3 комисии в общинския съвет. Това е несериозно", посочи той.

"Продължава изнудването, няма да го търпим. Искрено се надяваме при ротацията г-жа Тодева да понесе своята отговорност за този правен пасквил”, заяви още Георгиев.

Прошко Прошков подчерта, че е избран председател на СОС от ПП, за да се "отпуши” работата. "Но се намеси областният управител, за да ни спре. Уж има желание за промяна, да започнем работа, а в момента има политическа намеса на назначен чиновник”, е мнението му.

"Имахме намерение седмицата, която предстои, да разгледаме бюджета на Столичната община на първо четене. Това трябва да се случи на поне три заседания. Очевидно работата ни се спира”, заяви председателят на финансовата комисия Димитър Вучев.

Ваня Тагарева, която е председател на Комисията по обществен ред и сигурност, пък подчерта, че членовете на комисията реално са преобладаващо от ПП-ДБ-СС. "Във всяка една комисия мнозинството е тяхно”, каза Тагарева.

Мирослав Боршош каза, че това решение е най-тежко за Терзиев. "85% от докладите са внесени от неговата администрация. Няма да могат да бъдат гласунати. Областната управителка "застреля” Васил Терзиев с това решение”, каза Боршош.

#ГЕРБ-СДС #Вяра Тодева #СОС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници