Нов трус в СОС

Нов трус в СОС

БГНЕС

A A+ A++ A

От писмо на областния управител на София Вяра Тодева, изпратено до Столичния общински съвет, става ясно, че тя връща решението, с което бяха разпределени комисии в местния парламент, съобщава Нова телевизия.

Ударното приемане на комисиите стана след продължили повече от 6 часа преговори между партиите миналия четвъртък.

След като си избраха председател, с гласовете на общинските съветници се реши да се проведе извънредно заседание за избор на състав на комисиите.

В началото на гласуването, изненадващо в залата се разбра, че има два внесени доклада - един на Карлос Контрера от ВМРО и втори на ПП-ДБ-СС. Прочетеният проект от Контрера изненада първата по сила партия в общината, защото според тях силовите комисии отивали в ГЕРБ и БСП.

В резултат "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" поискаха почивка на няколко пъти, след като се оказа, че получават малко и незначителни по брой председатели на комисии.

Накрая ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието, след като предложените от тях промени за комисиите не бяха приети. От ПП-ДБ-СС обвиниха в коалиция ГЕРБ, БСП, "Синя София", ВМРО, "Има такъв народ" и отцепилите се общинари от "Възраждане".

Причината e, че именно с тези гласове беше решено разпределението на комисиите в общината.

#СОС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници