Атанасов: Ротацията ще се случи, трябва реформа в службите

Атанасов: Ротацията ще се случи, трябва реформа в службите

БГНЕС

A A+ A++ A

"Ротацията е въпрос на време да се случи. Съществува възможност, в която и Габриел и Денков да имат роля във външната политика". Това заяви ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ в кулоарите на парламента.

"Ние чакаме акад. Денков и Мария Габриел да дойдат с готово предложение за нов състав на правителството. В момента има обсъждане, така че процесът тече. Страната има нужда от стабилно правителство", смята Атанасов.

На въпрос дали според него външно министерство трябва да се оглави от ГЕРБ ген. Атанас Атанасов заяви, че съществува възможност, в която и Габриел и Денков да имат роля във външната политика.

"Въпрос на преговори, ще се разберем", увери лидерът на ДСБ.

Ген. Атанасов подчерта, че е въпрос на време и реформите в службите да бъдат факт.

"Има информация, че Глеб Мишин се оказва, че след ролята му в цялата афера с паспортите необезпокоявано е напуснал страната. Аз очаквах да е арестуван, защото има обилни данни за това, че той е участвал в корупционни схеми за издаване на български гражданство с фалшиви документи. Вместо това необезпокоявано е напуснал страната", заяви Атанасов, след което уточни, че ДАНС е издал мярка да не бъде допуснат обратно в страната.

"10 години да не го пускат в страната. Всичко това говори, че е бил под покровителството на службите. Ние ще работим това да се изясни, оказва се че най-интензивното движение на преписки се е извършвало по време на служебните правителства", обяви още ген. Атанасов.

#Атанасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници