НА ЖИВО Денков: Сегашните министри са одобрени и от ГЕРБ, няма искри между мен и Габриел

НА ЖИВО Денков: Сегашните министри са одобрени и от ГЕРБ, няма искри между мен и Габриел
A A+ A++ A

Премиерът Николай Денков настоя, че от ПП-ДБ не се опитват да вземат нещо от ГЕРБ по повод на спора в "сглобката" за това кой да поеме поста на министър на външните работи след ротацията.

"Ако направим ротацията, така че с Мария Габриел само да си сменим местата, те ще имат същия брой министри, същите хора. Единствената разлика е, че външният министър ще е станал премиер - това е повишение, не понижение. Тази теза, че ГЕРБ ще бъде ощетен, е абсолютно несъстоятелна", категоричен бе той.

Днес министър-председателят отговаря на въпроси на граждани и журналисти по повод 8 месеца от встъпването на правителството.

По думите му по тази тема е била вкарана малко повече драма, отколкото трябва да има.

"Не мисля, че е имало искри между нас с г-жа Габриел. Напротив, ние обсъждаме варианти и ще продължим да обсъждаме, така че когато има крайно решение, то ще бъде чуто".

Денков отново настоя: "Така най-лесно може да се направи ротацията - сменяме си местата".

"Смятам, че тона от последните дни, в който беше казано, че това не може да бъде ябълка на раздора, която да счупи правителството, е правилния тон. Търсим решение", посочи премиерът.

Според него министрите не са на една или друга партия. Те са хора, които са избрани, след като са получили одобрението и на двете страни от партийните лидери.

"Сега ще са с одобрение на двамата премиери. Те трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия. Разбира се, ако не се справят, трябва да си отидат по професионални причини", подчерта Николай Денков.

#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници