Григор Димитров записа 11-а победа за сезона на старта в Ротердам

Григор Димитров записа 11-а победа за сезона на старта в Ротердам

БНР

A A+ A++ A

Шестият поставен Григор Димитров се класира за осминафиналите на АТР 500 турнира в зала в Ротердам.

Най-успешният български тенисист в историята се наложи над Лоренцо Сонего от Италия със 7:6(4), 6:3 при десетото си участие тук. Мачът започва в полупразната зала "Ахой", но тя постепенно се понапълни със зрители, защото днес е Детският ден на състезанието. Победата е 11-а от началото на сезона за Григор, който е лидер по този показател в Тура заедно с Хуркач.

Двубоят започна отлично за Димитров, който проби в откриващия гейм след двойна грешка на съперника и след това затвърди за 2:0 за радост на българите по трибуните, които бяха екипирани с носии и трибагреници. Сонего обаче успя да върне брейка в четвъртия гейм. В седмия Григор стигна до точка за пробив, но италианецът съумя да се защити и после да вземе подаването си. Закономерно се стигна до тайбрек. В него размяната на половините дойде при 4:2 точки за първата ни ракета който направи два минипробива, а допусна един след двойна грешка. Димитров поведе с 6:4 и реализира първия сетбол с отличен сервис, който опонентът му не успя да върне. Частта продължи 54 минути.

Началото на втория сет се забави, защото 48-ият в ранглистата Сонего отиде до съблекалнята. Шампионът от Бризбън и финалист от Марсилия стигна до две поредни точки за пробив в четвъртия гейм, но италианецът ги отрази с мощни начални удари и измъкна подаването си. Веднага след това Сонего получи брейк пойнт, когато топката от бекхенд на Григор се спря в мрежата. Българинът не трепна, игра сервис-мрежа и "изтри" опасността. Но той направи двойна грешка, само за да спаси втората точка за пробив с форхенд на линията, за който опонентът му не можеше да повярва, че топката е вътре, и после да спечели гейма. В осмата игра Димитров отново беше в ситуация 40:15 при сервис на 28-годишния Лоренцо и този път успя да пробие. При 5:3 той сервираше за победата. Поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол.

На осминафиналите утре Григор ще играе с унгареца Мартон Фучович.

#Григор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници