ЦИК си назначава членове в Търговище, партиите не се разбраха

ЦИК си назначава членове в Търговище, партиите не се разбраха
С решение на ЦИК общият брой на членовете на районната избирателна комисия в Търговище е 13 души, като председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция. Снимка: euinside.eu
A A+ A++ A

Във връзка с насрочения за края на януари референдум ще се наложи Централната избирателна комисия да избере състава на Районната избирателна комисия в Търговище, тъй като представителите на политическите партии не успяха да се споразумеят за състава й.

Това съобщи областният управител на Търговище Митко Стайков, при когото се състояха консултациите за назначаване на състав на РИК, предаде Дарик.

С решение на ЦИК общият брой на членовете на районната избирателна комисия в Търговище е 13 души, като председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

След като ГЕРБ издигна кандидат за председател, представителите на ДПС и Коалиция за България се споразумяха за местата на заместник-председател и секретар.

Представителят на „Атака“ обаче също настоя за мястото на секретар на комисията. Така консултациите приключиха, без да бъде постигнато съгласие.

Протоколът от консултациите и всички документи, предложения и мотиви ще бъдат изпратени от областния управител Митко Стайков в ЦИК не по-късно от 22 ноември 2012 г. включително, която ще назначи Районната избирателна комисия – Търговище.

#Централната избирателна комисия #ЦИК #Търговище #референдум #Районната избирателна комисия #РИК #ГЕРБ #ДПС #Коалиция за България #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници