Нашенки масово мамят загорели турци във Фейса, вижте схемата

Нашенки масово мамят загорели турци във Фейса, вижте схемата
A A+ A++ A

Драстичен е скокът в броя на мераклиите, които се подвизават във Фейсбук, и ръсят „бисери“, достойни да „скрият топката“ на всички вицове за блондинки и да заемат всички места в Топ 10 на „Кой е по- по- най-голям тъпак“.

-Здравей, как си, много си хубава…

-Извинявайте, но нямам време да си пишем.

-Тогава да си видим, аз ще дойда!!!

-Аз съм обвързана.

-И аз имам семейство…

Един от опитите за запознанство в стил „ако може от вратата за краката, защото съм много зле“. Закъсал и много задръстен, но смел във Фейса!

„Няма жена с профил в социалната мрежа, която не е получавала „писмо“ от мераклия. Или са много тъпи, или има и толкова по-зле жени. Чувала съм за тръпка във Фейсбук, дълго писане, накрая първа среща, че дори създаване на семейство.

Но все още не знам за жена, която е толкова закъсала, че да „пусне“ на първия неудачник“, коментира пред 24rodopi.com Н. Г. и разказва интересна случка с кърджалийка, която е станала снаха в анадолско село в Турция.

„Това може би е последната романтична връзка, започнала с „един приятел ми разказа за нея“ и размяна на снимки. Тогава Фейсбук нямаше, или по-скоро не беше толкова популярен.

Две-три седмици след размяната на снимки и получената информация през приятели, турчинът дойде в Кърджали и толкова се харесаха с Таня, че тя се съгласи да тръгне за Анадола. Там създадоха щастливо семейство“, споделя Н. Г., който подчертава, че това е последната романтична връзка и "после всичко се опорочи".

„Днес има романтични измамници и огромен брой „балъци“ в Турция“, допълва тя.

Десетките са измамените турци, които са превели пари с надеждата скоро да видят наживо красивото момиче от Фейсбук.

Мераклия от Бурса поиска нашата полиция да издири Гергана С. (на снимката), по която той луднал в Интернет и й превел по банков път около 8 хиляди лева в турски лири.

„Полицията в Бурса работи по случая. Едва ли ще има резултат, защото по тази схема са измамени много турци, които си общуват в глобалната мрежа с девойки от България. Вероятно по банковата сметка ще се стигне до лице, което понятие си няма, че е имало флирт с младежа от Бурса", поясниха криминални репортери от турския град.

Връзката на Х. Е. от квартал „Чифтехавузлар" с представящата се с имената Гергана С. нашенка тръгнала от сайт за запознанства. Видео разговорите продължили със седмици. Гергана „взела акъла" на бурсенеца, който правел планове за бъдещо съвместно съжителство. Нашенката отговаряла, че съдбата ще събере двама влюбени и подчертавала, че предпочита да се пресели в Бурса.

Тя прибягнала до хитър ход, като му показала 250 000 евро при един от видеоразговорите. Обяснила му, че е това са пари за покупка на жилище в Бурса, в което ще заживеят двамата. Преди да извърши „покупката" обаче, Гергана поискала пари от турчина.

Той доверчиво превел в сметката хиляди турски лири, равняващи се на около 8 000 лева. След като парите били получени, профилът на Гергана изчезнал от сайта за запознанства и от социалните мрежи.

Поредната група романтични измамници разкри полицията в Разград. В средата на седмицата бе проведена полицейска операция, която била реализирана съвместно с турските служби.

Жертвите били основно мъже от Турция. Задържани са 11 души, трима в разградското село Ясеновец, а останалите - в южната ни съседка.

Установено е, че членовете на групата са успели да се сдобият със скъпи имоти и коли, и в България, и в Турция. Окръжната прокуратура в Разград е повдигнала обвинения за пране на пари. Грози ги от 3 до 12 години затвор.

Има и обратни случаи, при които възрастни родопчанки са станали жертви на измама, подведени от любовни чатове с непознати ухажори.

Едната се запознала с мним лекар, който работил на доброволни начала в гореща точка на света. Тя му превела пари за самолетен билет. В друг случай пък дама от Смолянско пратила 3000 евро, за да „освободи пратка“ с пари на мъж, с когото имала интернет връзка.

Тези случаи станаха ясни по време на отчета на Областната дирекция на МВР за миналата година, съобщават колегите от 24smolian.com. Подобен род измами пък много трудно завършват със задържани лица.

Само преди дни пък други три жени от региона са изгорели с общо 1600 лева. Те поръчали палта по интернет, превели и парите, докато… не разбрали, че са жертва на измама.

#измами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници