Съдия Цариградска, която бе шантажирана от Нотариуса, отново е с охрана

Съдия Цариградска, която бе шантажирана от Нотариуса, отново е с охрана
A A+ A++ A

Отново с охрана от вчера е съдия Владислава Цариградска, предоставена й от бюрото към Министерство на правосъдието. Това е станало след нейно изрично поискване, тъй като е забелязала втора вълна на медийни публикации, които уронват името й, а и има подозрения, че тази втора вълна от публикации е целенасочена.

Цариградска припомни казуса със своето име, че още преди да срещне Мартин Божанов – Нотариуса се е сблъскала с „клеветническа и медийна кампания срещу себе си“. Съдът и съдиите са подложени на атака от добре смазана машина, на която трудно може да се противодейства, посочи тя. В машината за натиск участват висши магистрати, но и активни магистрати от специализираното правосъдие и самата тя припомни признанието на Борислав Сарафов за шпицкомандите и станалото ясно писане на публикации от пресцентъра на ПРБ, след което прокуратурата започвала работа по случаите.

Според нея, прокуратурата държи монопол и не позволява да упражнява правата си по НПК да се запознае с материалите по досъдебното за организирана престъпна група, към което е прибавен нейният сигнал за оказан натиск. Освен това Цариградска направи и законодателен анализ пред магистратите за невъзможността на законово ниво съдиите да бъдат защитени.

„Ако на мен се случи това, което се случи на Мартин Божанов, моето твърдение няма кого да го поддържа в съда, макар това да може да се случи, тъй като прокурорите са взаимно заменяеми“, заяви Цариградска.

„Докато системата не си активизира имунитета и не започне да си пази съдиите, положението ще е: Отвод ми дай и повече не ме мъчи“, категорична бе съдия Цариградска, която настоя да се проверят както делата, споменати от Николай Стайков от АКФ – КТБ и „Инвестбанк“.

„Ако Мартин Божанов е свързан с бившия главен прокурор Иван Гешев и с други, то ние като юридическа общност и като съдии, обществото трябва да намери начин и форма да разплете мрежата“, настоя съдия Цариградска. „Нуждаем се от анализ имаме ли средства за защита на съдиите“, запита тя.

#Мартин Божанов - Нотариуса #Мартин Божанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници