В най-мистичния и кратък месец: Идва новото начало

В най-мистичния и кратък месец: Идва новото начало

Pixabay

A A+ A++ A

Февруари от стари времена се смята за най-мистичния месец в годината, а сега той е по-дълъг и е от 29 дни и през него започва новият цикъл на източния календар с идването на Дракона в зелено и от дърво.

Астролозите призовават хората да оставят старите шаблони и да действат креативно, търсейки си място под слънцето и луната. За българите февруари, освен че е Малък Сечко, още е месец и на любовта, и на виното. На преден план през този месец са индивидуализмът и пробуждането. Но второто не означава още, че сме се събудили напълно, просто започваме, а процесът може да е дълъг и мъчителен.

Единица

През 2024 г. февруари дойде с енергията на пробуждането, разрастването, любовта, романтиката и успеха. И астролозите са готови да твърдят, че сме свидетели направо на квантова промяна, която разстройва предишните ни програми и планове. Февруари е вторият месец в годината, но според нумерологията през 2024-та той идва под знака на числото 1 с вибрацията на баланса, състраданието, любовта и преди всичко на новото начало.

Енергията на числото 1 носи индивидуализъм и независимост. Тя означава още посвещения и духовни пробуждания, усещане за Божествено напътствие. Идва с необходимостта да се съгласуват мислите с мечтите, за да се постигне успех.

Февруари 2024 г. сигнализира за вълнуващи нива на просперитет, сила и възможности, заявяват с вещина познавачите. Все още сме в процес на интегриране между физическия свят и Висшия Аз, наличен в друга времева линия. Това е трудна интеграция, защото изкривява начина, по който изразяваме себе си във физическия 3D свят, кълнат се вещите в занаята. Отрицателните емоции могат да се проявяват по различни начини поради разликата между това, което сме по същество, и това, което този физически свят ни е обусловил да бъдем. Може да се появи разочарование, объркване и съмнение относно целта. Има и усещане за дълбоко изцеление, но то може да се прояви по тъмен и негативен начин както за мъжката, така и за женската енергия. Изключително важно е тази енергия да се управлява много внимателно. Изблиците на сила няма да са на почит, както и проявите на безхарактерност и малодушие.

Цели

Астролозите твърдят, че можем да реализираме своите цели и желания чрез внимателно планиране и решителност, вяра, доверие и търпение. Ако все още се съмняваме в себе си или се чудим дали имаме каквото е необходимо, по тази логика трябва да коригираме енергията си в този месец и да се свържем с вътрешния си глас. Да бъдем търпеливи, докато навигираме в тези квантови промени.

Съветът е да обърнем внимание на откровенията и идеите, които идват при нас в сънищата или по време на медитация. Експертите твърдят, че този месец носи със себе си потенциала за прекъсване на кармичните връзки, позволявайки ново начало, но също и втори шанс. Добре е да търсим възможности както за духовно, така и за материално изобилие в различни аспекти от живота си.

Яснота

Астроекспертите съветват, че до края на февруари трябва да бъдем готови да видим ясно истината за живота. Звездите ни повеляват да се грижим за нервната си система, защото определено през месеца има високо напрежение. Трябва да даваме приоритет на грижата за себе си и дейностите, които носят мир и баланс на душата.

И съветът продължава - да се възползваме максимално от космическата енергия на февруари. Подходящ момент за това е 10 февруари, новолунието във Водолей, което се пада точно 59 минути след полунощ БГ време - вододелът между две епохи и две енергии.

Добре е да си поставим ясни и изпълними задачи, да изразим намеренията си по време на това толкова важно новолуние. Да се възползваме от възможността да си поставим конкретни намерения за следващия лунен месец. Добре е да запишем целите си, като се фокусираме както върху краткосрочните, така и върху дългосрочните цели. Трябва да използваме енергията на Водолея, която е от най-позитивните и благосклонни, но и тя е на принципа, че Господ дава, ама в кошара не вкарва. Добре е да бъдем отворени към нови идеи, дори да изследваме нетрадиционни подходи и да търсим по-добри възможности както за професионално, така и за лично развитие.

Изток

Съветите на вещите в занаята е да се съобразим през този месец преди всичко с енергията на източната Нова година, започваща в 0:59 ч. на 10 февруари. Това по традиция се смята за време на адаптивност, растеж и положителна промяна. Добре е предварително да помислим как можем да приложим тези качества в живота и всичките ни начинания. Да използваме енергията на новолунието, за да разчистим физическото си пространство и да организираме връзките си. Чистата и организирана среда насърчава умствената яснота и повишената производителност, твърдят експерти, макар че някои са готови да спорят по въпроса. Съветът е да се обърнем към духовни практики като медитация, която можем внимателно да включим в ежедневието си, за да подобрим фокуса, да намалим стреса и да придобием яснота на целите си.

Но преди всичко не трябва да забравяме баланса между работа и почивка. Да намерим здравословен баланс между работа и игра. Космическата енергия поддържа както продуктивността, така и грижата за себе си. Да направим приоритет на задачите си – кои са по-важни и кои второстепенни, а кои можем да изоставим за по-нататък. Добре е да управляваме времето си ефективно и е задължително да отделим моменти за почивка и възстановяване.

Принципът е, че ученето е през целия живот и точно този февруари е много подходящ за усвояването на всякакви нови неща. Това е месец, когато придобиването на нови умения и знания може да ни донесе по-силно и лично, и професионално развитие. Добре е да се научим да отделяме време, за да оценим положителните аспекти на живота си, да си признаем постиженията и да развием начин на мислене на благодарност – първо към себе си, а после и към другите.

Като цяло този месец ни дава възможност да правим нещата по различен начин и да създаваме нови поведения, изпълнени както със самолюбие, така също с подкрепа и състрадание, пише "Телеграф".


#февруари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници