Корнелия Нинова: Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и се роди чудовище

Корнелия Нинова: Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и се роди чудовище

БСП 

A A+ A++ A

„Поредното публично убийство в последните няколко месеца е показателно, че се връщаме в мутренските години, които бяхме позабравили. След като „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ върнаха модела „Борисов“ на власт, заедно с това се върна и мутренският стил на управление.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в кулоарите на Народното събрание.

„Тревожно е, че излизат данни, че този човек има система от връзки с прокурори, съдии – това нещо трябва да се провери. Говори се за подкупи, за натиск, рекет и заплахи. В този контекст, искам да поставя въпроса за съдебната реформа, която беше знаме на ПП-ДБ. Виждате, че тя беше съсредоточена само в това да се овладее Конституционния съд, КПКОНПИ, ВСС и Инспектората. Реален резултат от нея няма. Продължава хаосът и в прокуратурата, и в съда. Поредното показно убийство е доказателство, че няма държава, че тази съдебна реформа е абсолютно провалена и когато няма държава – мафията вилнее“, коментира още тя по повод убийството на Мартин Божанов – Нотариуса в София.

„Изказването на Кирил Петков за КЗК е недопустимо, но е още едно доказателство за това, което ви казваме – за политическа намеса в работата на независимите органи, за овладяване на държавата и за разпределяне на порции между сглобката“, посочи Нинова.

По нейните думи КЗК и другите независими органи трябва да работят спокойно и да вземат своите решения и ако сме правова държава, има начин решенията ѝ да бъдат обжалвани.

„Но както виждате, сглобката няма тази цел и искат по този начин да управляват държавата. Евроатлантици ли? Обикновени бандити“, коментира лидерът на БСП.

Според Корнелия Нинова е очевидно, че президентът Радев готви нов проект – „Трети март“.

„Самият той намекна за това, негови съветници се изказват в тази посока. За пореден път ще му е – четвърти или пети. Видяхме докъде стигнаха тези негови опити, най-вече със създаването на „Продължаваме промяната“ - той ги изстреля във властта и последиците са очевидни за цяла България. Не ни притеснява това, преживяхме го вече няколко пъти. Ако направи партия, ще го преживеем и този път, но освен незаконно, това ще е и неморално“, каза Нинова относно тиражираната информация за нов президентски проект.

Лидерът на БСП определи сегашното управление като най-нестабилното, което сме имали в последните години.

„Ротацията ще мине, очевидно по техните думи и действия, с огромно напрежение, но това за България и за хората е нестабилност, несигурност, липса на възможност да се предвижда правене на икономика и на бизнес, оскъпяване на живота на хората постоянно, без да се вземат мерки от регулаторните органи, като водата и мобилните услуги. Всичко това е подчинено единствено на власт и пари. От едноръки джентълмени, ще приключат като двуръки бандите – с две ръце грабят и рушат всичко, до което се докоснат. Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и се роди това чудовище, което ни управлява“, каза още Корнелия Нинова

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници