Иван Христанов: Мафията иска да се върне на границата

Иван Христанов: Мафията иска да се върне на границата

бТВ

A A+ A++ A

Никой не очакваше при сглобката да има такова възстановяване на схемите. Това каза пред БНР Иван Христанов, бивш заместник-министър на земеделието в кабинета "Петков".

"Заявките от участниците в сглобката бяха, че ще има тежък коректив, който да не позволява да продължава онова криминално, престъпно и безхаберно отношение, от което ни омръзна през последните 15 години", уточни той.

"На границата нямаше граничен контрол. Там ръководеше мафията. Нямаше как да проверя какви са обемите, които минават на наркотици, но оръжие, на мигранти, които минаваха с хладилни камиони и ги откриваха в Австрия и в Англия. Заварихме тотално безхаберие. При първата проверка дори се видя, че митничарите нямат рутината да проверяват камионите с плодове и зеленчуци, каквато им е работата", разказа бившият заместник земеделски министър.

Според него е разбираемо, че "мафията иска да се върне на границата", но е неразбираемо пълното бездействие на служебното правителство на Гълъб Донев и на кабинета "Денков":

"Ясно е, че ще искат да се върнат и да сложат отново ръка на тези парични потоци, с които са се купували и политици. ... Тези пари имат пряко участие и разрушават политическия живот на България. Искам да отправя послание към ГЕРБ и към ПП-ДБ. По време на моето управление като заместник-министър аз открих множество документи, че през цялото време колегите от ЕС, службите, комисиите и ЕП са били наясно колко е тежък проблемът "Капитан Андреево". Той е бил основната пречка за приемане на България в Шенген".

Иван Христанов подчерта, че законопроектът за ограничаване на възможността на граничния пункт да има друга лаборатория - не на БАБХ, който в 48-ото Народно събрание са подготвяли той и негови колеги, е внесен април 2023 г. и още "отлежава".

#Иван Христанов #ГКПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници