Пожар в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ

Пожар в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ

Стоп кадър/tvspb.ru

A A+ A++ A

Пожар е избухнал в терминал на най-големия руски производител на втечнен природен газ "Новатек" на балтийското пристанище Уст-Луга, съобщи тази сутрин губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко, цитиран от Ройтерс.

"Няма пострадали в резултат на пожара в терминала на "Новатек" в пристанището Уст-Луга. Персоналът беше евакуиран", написа Дрозденко в "Телеграм". Той не посочи причините за пожара на пристанището, което е разположено в руската част на Финския залив.

Според руската информационна агенция "Шот" в района са се чули няколко експлозии. Руското електронно издание "Фонтанка" пише, че преди да бъде съобщено за пожара, местни жители са забелязали поне два дрона, които летят към Санкт Петербург, допълва БТА.

В последно време Русия и Украйна започнаха да си разменят удари по инфраструктурни обекти. Целта на тези атаки е да се нарушат линиите за доставки и логистиката на противниковата страна и да се сломи бойния дух в продължаващата вече почти две години война, коментира Ройтерс.

В петък безпилотен самолет атакува петролен склад в граничещата с Украйна западната руска Брянска област. Ден по-рано бе нападнат и руски петролен терминал в Балтийско море, като според руски официални лица плавателният съд не е пострадал.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници