Станишев: Направиха държавата за посмешище

Станишев: Направиха държавата за посмешище
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пропастта между ГЕРБ и хората стана непреодолима, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор по време на откриването на нов клуб на червената партия в град Батановци, което той уважи с присъствието си.

„Разбрах, че господин Борисов се е занимавал основно в последните дни с преброяване на протестиращите в София“, посочи Станишев, цитиран от БГНЕС.

Когато една власт започва с това да брои колко са протестиращите, а не да си задава въпроса защо протестират, когато започва да отричат реалността и проблемите на хората, тази власт е загубена, допълни той.

Според него не това е начинът да се омаловажават оценките на авторитетни институции като „Ройтерс“ за управлението на страната, както направи Борисов.

„Трябва да е ясно, че господин Борисов, господин Цветанов и госпожа Фидосова носят пряка отговорност за кризата, която създадоха с институциите“, отбеляза Станишев, визирайки избора на нови членове за Конституционния съд (КС).

„Направиха държавата за посмешище“, обобщи действията на управляващите Станишев.

На откриването на новия клуб на БСП в гр. Батановци бе и кметът на Перник Росица Янакиева.

Тя поздрави хората от малкия град за придобивката и изложи пред тях тъжната статистика от последиците на земетресението, което остави хиляди хора с полуразрушени и увредени домове.

От 8500 молби на нуждаещи се домакинства от пострадалия район междуведомствената комисия е разгледала и уважила едва 400, а в Батановци от около 500 молби са разгледани и удовлетворени едва 6.

„Ако така работи комисията, за да съумеят управляващите да удовлетворят нуждите на хората от средства за ремонт на домовете им, ще им трябват години“, заключи Янакиева.

#ГЕРБ #БСП #Сергей Станишев #Батановци #София #Бойко Борисов #премиер #Конституционния съд #КС #Бойко Борисов #премиер #Искра Фидосова #Цветан Цветанов #Перник #Росица Янакиева #кмет на Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници