Светът си спомни древното пророчество! Ще се издави ли човечеството в нов световен потоп?

Светът си спомни древното пророчество! Ще се издави ли човечеството в нов световен потоп?

Pixabay

A A+ A++ A

Забелязали ли сте, че почти всички пророчества предсказват ужасни природни бедствия? Казват, че ще дойде време, когато сеизмичната активност на планетата ще се увеличи значително и серия от земетресения ще предизвикат безпрецедентни цунами, които ще наводнят половината земя.

Междувременно учените вече започват да алармират. Какво ще стане след десет години? Има ли наистина някаква истина във всички тези пророчества?

Светът си спомни древното пророчество

21-ви век счупи всички температурни рекорди от предишни години - ледовете на Антарктика и Арктика бързо се топят, а нивото на световния океан се покачва. Някаква неумолима сила променя климата на Земята. В Африка има и виелица, а в Сибир е просто адски горещо. Все по-често планетата страда от бури и урагани с безпрецедентна сила. И хората си спомниха библейското пророчество за Потопа:

„Небесната бездна ще се отвори и ще завали дъжд, който ще лее 40 дни и 40 нощи, и земята ще се превърне в море и една трета от хората ще загинат."
Хрониките на природните аномалии не се нуждаят от коментари - фактите говорят сами за себе си. През последните няколко десетилетия светът преживя силни земетресения, тайфуни, наводнения, тежки суши и пожари.

Опустошителното цунами в Индонезия уби 200 000 души. Онези, които оцеляха по чудо, не можеха да повярват, че са видели със собствените си очи Големия потоп от местен мащаб, описан в Библията преди хиляди години. Сега мнозина имат предчувствието, че Големият потоп ще бъде видян от целия свят.

Имало ли е изобщо голям потоп?

На въпроса дали наистина е имало Голям потоп може да бъде отговорено с „да“, „не“ и „имало е, но не в такъв мащаб, както е описано в Библията“. Нека анализираме наличните факти.

Най-силното наводнение е написано не само в Стария завет, традициите и легендите за потопа се срещат сред много народи. Например, древните шумери описват потопа по следния начин:

„Изви се жестока буря и доведе със себе си потоп. Беше невъзможно да се разбере къде е земята и къде е небето. Шест дни духа силен вятър, а на сутринта на седмия ден ураганът и дъждът утихнаха, морето отново стана гладко, но цялото човечество се превърна в глина.
Тези думи показват, че Потопът, унищожил някога древна цивилизация, наистина се е случил. Тогава загина Атлантида.

От гледна точка на съвременната геология и археология можем спокойно да кажем, че митичната Атлантида наистина е съществувала. Намираше се в района на разлома Азорско-Гибралтар и загина в резултат на някакъв катаклизъм, когато се сблъскаха африканската и евро-азиатската плоча.

Следи от Великия потоп могат да бъдат намерени на различни континенти. Но какво причини тази катастрофа?

Точката от която няма връщане е премината

„Спящият пророк“ Едгар Кейси предсказа, че много континентални брегове скоро ще изчезнат във водната бездна. Според него е съставена нова карта на света, в която не са включени най-големите градове в Америка - Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Орлиънс. И неговите прогнози бавно започнаха да се сбъдват.

През септември 2005 г. невероятният тропически ураган Катрина удари САЩ. За броени часове Ню Орлиънс изчезна под водата и хората се оказаха безсилни пред безпощадните стихии.

През 2007 г. на заседание на Съвета за сигурност на ООН британският постоянен представител Джон Пари заяви, че през новия век основната заплаха за човечеството, причината за нестабилността и изчезването на цели държави ще бъде изменението на климата. Думите му се потвърждават и от учени - след 60 години полярните ледове може напълно да се стопят и тогава животът на Земята ще се промени до неузнаваемост.

Нивото на световния океан ще се покачи толкова много, че много крайбрежни страни, където живее една трета от световното население, ще потънат под вода.

Точката от която няма връщане е премината около 1960 г. Дори тогава биомасата на целия живот на планетата надвишава биомасата на сушата. И от този момент всичко се промени, всичко тръгна по различен начин. Част от научния свят смята, че аномалните природни явления на планетата са причинени от парниковия ефект. Но има много противници на тази теория.
Оказва се, че на дъното на световния океан има много активни вулкани. Те отделят гигантски количества газ във въздуха. И човешката промишлена дейност не представлява дори 10% от емисиите в атмосферата в сравнение с тези геотектонични процеси.

Учените започнаха да наричат ​​Слънцето една от причините за парниковия ефект и глобалното затопляне. Много пророчества казват, че нашият свят ще загине в огън. И има версия, че тези прогнози са свързани именно с увеличаването на слънчевата активност.

Астрономите направиха снимки на Слънцето по време на пълно слънчево затъмнение и видяха, че има ясни промени в работата му - то се затопли толкова много, че се наблюдава интензивно топене на ледниците на Марс.

Гигантска комета

От космоса те успяха да видят причината за големия потоп - сблъсъка на Земята с друго небесно тяло. Какви са доказателствата за тази версия?

През 2004 г. са анализирани 175 легенди и предания на различни народи, които описват природни бедствия, довели до смъртта на съществуващи цивилизации. И всички тези легенди споменават падането на гигантска комета на Земята.

Сателитни изображения показват, че това се е случило в югозападната част на Индийския океан, близо до Мадагаскар. Мощен взрив, еквивалентен на 200 гигатона тротил, разруши земната кора. Разтопената скала избухна във въздуха от разлома, причинявайки мащабни пожари.

Но най-лошото беше, че експлозията генерира гигантско цунами, а също така се изпари и издигна огромно количество морска вода в атмосферата и в рамките на един ден тя започна да пада на земята под формата на непрекъснат порой. Дъждът превърна всички низини на планетата в морета и само планинските върхове стърчаха от водите.
Още в началото на деветдесетте години учените смятаха, че вероятността от повторение на тези ужасни събития е изключително ниска. Но наблюдавайки небесни тела, чиито траектории са непредвидими, стана ясно, че Земята не е имунизирана от нови сблъсъци.

„Салто“ на Земята

Причината за древния потоп вече ни е известна, но причините за бъдещ потоп може да са напълно различни.

Едгар Кейси прогнозира, че днес ще има обръщане на полюсите, което ще предизвика бурни вулканични изригвания. Много континенти ще се променят буквално за броени часове.

Той не каза за кои полюси става дума – магнитни или географски, но думите му вече започнаха да се потвърждават. През 1999 г. учените регистрират, че магнитните полюси на нашата планета започват да се движат. През последните години те са се преместили на повече от двеста километра. Това явление остава загадка за учените, но фактът, че климатът на планетата се променя бързо, е факт.

Много експерти твърдят, че земното кълбо сякаш се преобръща, което променя местоположението на неговите географски полюси с тридесет градуса. „Салтото” на Земята носи невероятни глобални катаклизми. Някои континенти потъват под вода, други, напротив, се издигат от дъното на океана.

Последната смяна на полюса се е случила преди 12 000 години, точно когато Атлантида е загинала. И в същия момент от дълбините на океана земята, където сега се намира съвременна Великобритания, рязко се издигна на повърхността.

Подобни събития могат да се случат и в наше време. Много учени са съгласни, че следващото обръщане на магнитните полюси на Земята ще се случи около 2030 г. Но какво ще се случи с географските полюси все още не е ясно.

Англия ще бъде първа

Не всеки знае, че във Великобритания, в допълнение към четиристишията на Нострадамус, предсказващи мащабно наводнение, има и други също толкова сериозни предупреждения и предсказания. Британският музей съдържа документи от деветнадесети век, които ясно и ясно заявяват, че съдбата на Англия е да бъде първа в списъка на жертвите, които ще бъдат унищожени от подводни вулкани и вода.

Този много истински документ датира от 1882 г. Написано е от Махатмите от Изтока и е адресирано до британците. От него следва, че промяната в познатата карта на Земята ще започне с Англия. Но Махатмите мълчат за времето на тези събития.

Но Нострадамус пише, че фаталното обратно броене ще започне в деня, когато магнитните полюси започнат да се движат.

„Над Париж планетите ще се подредят в кръст, което ще означава ужасни бедствия за Западна Европа. Ще бъде отмито и унищожено. Наводнения ще ударят Великобритания“, така е дешифрирано едно от четиристишията на Нострадамус.

На 11 август 1999 г. над Париж се случи слънчево затъмнение. В същото време Слънцето, Луната, Марс, Юпитер, Сатурн и Уран образуваха кръст. В същия ден магнитните полюси започнаха да се движат. Тоест вече сме на прага на глобални катастрофи...

Източник: Meteo Balkans

#потоп #Апокалипсис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници