„Къв си ти, бе!?”, „Я малко по-културно са дръж, бе!”: Пеевски и Костадинов се овикаха от първия ред на НС (ВИДЕО)

„Къв си ти, бе!?”, „Я малко по-културно са дръж, бе!”: Пеевски и Костадинов се овикаха от първия ред на НС (ВИДЕО)

Стоп кадър/Флагман.бг

A A+ A++ A

Критично изказване на Тошко Йорданов, насочено към Христо Иванов от ДБ от трибуната на Народното събрание, възпламени скандал между стоящите на първия ред в залата Делян Пеевски от ДПС и Костадин Костадинов от „Възраждане”. Повод за виковете извън протокола бе коментар на Йорданов за събития преди 3 години. Нещо като къде го удряш, къде се пука.

„Вие се кълняхте, че ще направите „санитарен кордон” около ДПС да не стигнат до властта. Това явно е означавало, че след 3 години вие ще сте техен коалиционен партньор. Да си знаят хората”, завърши изказването си Тошко Йорданов от ИТН. Той слезе от трибуната и бе посрещнат от Делян Пеевски, който викаше „Айде. Айде, марш! Продължавай нататъка!”. На трибуната за дуплика трябваше да се качи Явор Божанков - "острието" на ПП-ДБ, но за огромно съжаление трябваше да изчакаме около 2 минути преди да чуем неговите изказвания.

Защото седящият на около 4 метра от Пеевски Костадин Костадинов се намеси в защита на Тошко Йорданов, отбелязва "Флагман".

„Как ще му викаш така, бе?! Няма да му викаш!”, претендираше той. Двамата размениха реплики на висок тон с езика на пиацата, докато седящия точно между тях Бойко Борисов изследваше архитектурата на тавана, леко подсмихвайки се - като умряла лисица.

„Къв си ти, бе?”, викаше Пеевски, докато Костадинов го приканваше: „Я малко по-културно са дръж, бе. Къде са намираш?!” Заключителните думи отправи Пеевски към „Възраждане”: „Продажни мишоци”, след което Костадинов захвърли показно телефона си на депутатската банка.

Тази сцена, която макар и кратка, показа манталитета на представителната извадка на народа, но бе прекъсната от председателя на Народното събрание Росен Желязков, който с нормален тон призова залата: „Колеги, хайде да продължим работата”.

#скандал #Пеевски #Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници