Ето стъпките, с които украинците надхитриха Русия и свалиха "неунищожимия" самолет А-50

Ето стъпките, с които украинците надхитриха Русия и свалиха "неунищожимия" самолет А-50
A A+ A++ A

Наскоро украинските въоръжени сили постигнаха огромен успех като унищожиха руски самолет А-50 и руски въздушен контролен център Ил-22. Новината съобщи лично главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна - Валерий Залужни.

Всичко това на фона на твърденията на руски експерти, че по защита А-50 е равен на самолетоносач и практически е неунищожим.

Естествено започнаха догадки как украинците са съумели да свалят самолетите. Ето какво счита един от топ анализаторите - Том Купър, сочещ, че украинците са създали сложен ракетен капан за най-добрия руски радар - Forbes.

Стъпките:

Украински бомбардировачи Су-24 са атакували цели в окупирания Крим. Няколко радара са деактивирани, с което се губи наземнито покритие на известна част от територията;

Руските командири нареждат на A-50U да се придвижи по на север, за да разшири радарното покритие над тази част от Крим. Той беше придружен от въздушен команден пункт Ил-22М с екипаж от около 10 души на борда;

Най-северната траектория на полета на A-50 е над Бердянск, само на 75 мили от фронтовата линия, която е в обсега на Patriot;

Украинците вероятно са комбинирали работата на „Пейтриът“ и С-300, като са включили радара на последния за няколко секунди, за да получат данни за целта, но така че Руската федерация да не ги засече. И тогава изстрелват ракетите.

Ако Русия не е готова да пожертва останалите си А-50, тя ще трябва да се примири с факта, че те не могат да осигурят радарно покритие за целия Крим, което означава, че е време полуостровът да се подготви за „взривове“.

#Русия-Украйна #Украйна #Украйна война #война #А-50

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници