Новият лидер на Китай Си апелира за решителна борба с корупцията

Новият лидер на Китай Си апелира за решителна борба с корупцията
Си Цзинпин произнесе първата си реч пред Политбюро на Китайската комунистическа партия в понеделник. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новият генерален секретар на Китайската комунистическа партия (ККП) Си Цзинпин призова за по-решителна борба с корупцията в страната.

Си Цзинпин отправи сериозно предупреждение за опасността от корупцията по време на първата си реч пред Политбюро на Комунистическата партия в понеделник, като потвърди необходимостта от твърда борба, редовно афиширана от върхушката в страната, предадоха АФП и БГНЕС.

„Голям брой доказателства ни показват, че проблемът с корупцията става все по-остър и заплашва в крайна сметка да унищожи партията и държавата," подчерта Си Цзинпин на фона на растящо възмущение сред обществото във връзка с богатството на някои високопоставени ръководители.

„Ние трябва да бъдем нащрек," добави новият генерален секретар на ККП в реч пред 25-членното Политбюро, която е поместена в партийния орган „Женминжибао".

Тази година в Китай беше белязана от скандала в висшия партиен функционер Бо Силай и разкритията за богатството на семейства на високопоставени ръководители, в това число Си Цзинпин и премиера Вън Цзябао.

#Китай #Си Цзинпин #Китайска комунистическа партия #ККП #корупция #Бо Силай #Вън Цзябао

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници