КТБ купи собственика на „Техномаркет“

КТБ купи собственика на „Техномаркет“
По информация на „Капитал Дейли“ зад лихтенщайнската компания стои Корпоративна търговска банка на Цветан Василев, която влезе като кредитор в „Техномаркет“ в началото на 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на Корпоративна търговска банка (КТБ) да придобие дружеството, собственик на търговската верига „Техномаркет“.

КЗК разреши на регистрираното в офшорната зона Лихтенщайн дружество Domtech Holding AG („Домтех Холдинг“ АГ) да придобие еднолично „К енд К Електроникс“ ЕАД, предаде „Капитал Дейли“.

„К енд К Електроникс“ управлява търговска верига „Техномаркет“ с 55 наети търговски обекта в страната и е изключителен доставчик за България на марките Samsung, Panasonic и LG.

По информация на „Капитал Дейли“ зад лихтенщайнската компания стои Корпоративна търговска банка.

КТБ влезе като кредитор в „Техномаркет“ в началото на 2012 г., припомня „Капитал“.

Освен това преди няколко месеца фондът на султана на Оман - State General Reserve Fund, придоби мажоритарен дял във веригата, допълва изданието.

Същият омански фонд е акционер и в контролираната от Цветан Василев банка, след като през 2009 г. купи дял от 30% в институцията.

Ако неофициалната информация се потвърди, това означава, че фирми, свързани с КТБ, са едновременно собственик и кредитор, отбелязва изданието.

#КЗК #Комисия за защита на конкуренцията #офшорна зона #Лихтенщайн #Корпоративна търговска банка #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници