Плевнелиев: XXI век е векът на умните

Плевнелиев: XXI век е векът на умните
Предидентът Росен Плевнелиев се срещна с 14 младежи, напуснали специализирана институция за деца и приети за студенти първи курс във висше училище през 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

XXI век е векът на умните, заяви предидентът Росен Плевнелиев на среща с 14 младежи, напуснали специализирана институция за деца и приети за студенти първи курс във висше училище през 2012 г.

Всички те ще бъдат подкрепени в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“, идеята, която се зароди още през пролетта на 2012 г., предаде БГНЕС.

„На абитуриентския бал поехме инициативата, че тези, които бъдат приети във висше учебно заведение, ще получат еднократна помощ и подкрепа от Президентската институция“, припомни Росен Плевнелиев.

Общата събрана сума в рамките на кампанията е 42 000 лв., а всеки един от младежите ще получи еднократно 2000 лв.

„Тази сума няма да покрие всичко, от което имате нужда, но тя все пак може да бъде една добра подкрепа за всеки един от вас. Преди всичко тя е плод на вашата упоритост и на вашето желание да се развивате“, подчерта президентът.

Росен Плевнелиев изрази пред младежите личното си убеждение, че съдбата на България след 20 г. се решава днес в училищата и университетите.

„Бъдете борбени и за в бъдеще, вярвайте в собствените си възможности, защото вече доказвате колко много можете, бъдете любознателни и трудолюбиви и използвайте възможностите, които получихте, и работете да можете все повече да се усъвършенствате“, пожела държавният глава на новите студенти.

„21. век е векът на умните, образованите и предприемчивите“, обърна се президентът към първата група от младежи, които ще получат сумата от 2000 лева.

#Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници