Британските индустриалци застанаха зад членството е ЕС

Британските индустриалци застанаха зад членството е ЕС
Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън участва в годишната среща на Конфедерацията на британската индустрия в Лондон. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Индустриалците във Великобритания се обявиха в подкрепа на членството на Обединеното кралство в ЕС.

Съюзът на водещите британски работодатели се обяви против предложението да се проведе референдум за членството на страната в Европейския съюз, предадоха АФП и БГНЕС.

Председателят на Конфедерацията на британската индустрия (КБИ) Роджър Кар обяви по време на годишната среща на организацията, че членството в ЕС е „стартова площадка“ за международна търговия.

„Ако избегнем решение да напуснем при евентуален референдум, ще бъде от основно значение гласът на британския бизнес да бъде силен и ясен. Не като на неохотен участник, а като на основен елемент от нашите мащабни световни търговски амбиции“, настоя Роджър Кар.

Докато икономическата криза засилва антиевропейските настроения на Острова, премиерът Дейвид Камерън заяви, че страната ще гласува на референдум за членството си в блока, когато му дойде времето.

Междувременно евроскептиците настояха това да се случи незабавно, след като анкети посочиха рязък спад в обществото одобрение на ЕС.

По данни от проучване на вестник „Обзървър“ 34% от британците със сигурност биха гласували Великобритания да напусне съюза, ако им бъде дадена възможност да изразят мнението си на референдум. 22% вероятно ще гласуват страната да напусне 27-членния блок.

Единствено хората между 18 и 34 години са категорично за оставането на Великобритания в ЕС.

#Великобритания #ЕС #Дейвид Камерън #вестник „Обзървър" #премиер на Великобритания #членство в ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници