Слави Василев съзря два полюса: Борисов, Пеевски, Петков и Иванов, а другият - Румен Радев

Слави Василев съзря два полюса: Борисов, Пеевски, Петков и Иванов, а другият - Румен Радев

Стоп кадър, bTV

A A+ A++ A

2024-та ще ни даде два полюса на политическия хоризонт - от едната страна ще са Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов, а от другата страна по естествен начин изниква президентът Румен Радев.

Това мнение изказа пред БНР политологът Слави Василев и определи това, като нещо хубаво, "защото липсата на алтернатива на управлението, каквото го виждаме в момента - тази широка конституционна коалиция - притеснителна за демокрацията, независимо дали си почитател на Борисов, или на Петков".

По думите му на втория полюс се появява Радев, "защото няма друг, а не защото самият той има желание да заеме тази позиция":

"И заради конституционните промени, които цялата юридическа общност каза, че са нескопосани и очевидно атакуват персонално президента".

Слави Василев подчерта, че благодарение на президента "има все пак някаква спирачка на тясно партийната воля на персонажите, които изброих":

"Добре че е президентът, който да сезира Конституционния съд, за да се произнесе по направените промени".

Политологът прогнозира парламентът и подкрепяно от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС управление да изкарат пълен мандат.

"Толкова е сладка баницата, която делят и толкова е добър комфорта на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов, че няма кой да ги бутне, освен улицата. Едно мнозинство от над 160 депутати, които държат парламента, имат всички законови и конституционни основания да държат яко властта до края на мандата".


#Слави Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници