Хекимян: София е пред риск от транспортна криза заради новата власт

Хекимян: София е пред риск от транспортна криза заради новата власт

ФБ/Антон Хекимян

A A+ A++ A

"София е пред риск от транспортна криза заради липсата на правилен подход от страна на новото управление на града". Това написа общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян във Фейсбук.

И продължи в своя пост:

"Това беше едно от притесненията, които обсъдихме на срещата по поканата на КТ „Подкрепа" заедно с колеги общински съветници от ГЕРБ-СДС.

Основните искания на синдиката са свързани със заплащането и подобряване условията на труд за служителите в сектора.

Още по време на кампанията от ГЕРБ отговорно декларирахме, че трябва да се планират поне 20% увеличени на заплатите на служителите в транспортния сектор на София.

От „Подкрепа" настояват за 30%, които реално могат да бъдат постигнати с правилен разчет на бюджета за следващата година.

Това ще помогне за запазването на настоящите и запълването на липсващите бройки при шофьорите, сервизните работници и другите служители в сектора.

За ФТР „Подкрепа" нощният транспорт е бреме, за което те настояват да се направи обстоен анализа на разходите.

Притеснителни за служителите са и заявките за реорганизация в сектора, които могат да доведат до транспортен хаос.

Припомням, че по време на кризата с COVID-19 и последвалите шокови цени на горивата – градския транспорт не получи подкрепата на правителство на „Промяната". Осигуряването на средствата от държавата дойде с усилията на предишното ръководство на общината и ГЕРБ-СДС в Народното събрание.

През последните години Йорданка Фандъкова и нейният екип са осигурявали ритмично увеличения на възнагражденията след преговори със синдикатите.

Като общински съветници с отговорност и загриженост към града ни – от ГЕРБ-СДС ще направим всички улисия за повишаването на заплатите на служителите в транспортния сектор. Това е отговорност не само към тях, а и към всички милион и половина граждани на София, които разчитат на качествен и безопасен превоз."


#Антон Хекимян #транспортна стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници