Борисов: 4 млрд. излишък от Тройната коалиция – заварихме 1 млрд. дупка в бюджета

Борисов: 4 млрд. излишък от Тройната коалиция – заварихме 1 млрд. дупка в бюджета
Премиерът припомни, че предишните управници все още не са платили влаковете от 2005 г., а сега неговото правителство са платили кугъри, еърбъси и всички тези огромни плащания са паднали върху бюджета. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

4 млрд. излишък обявяваше Тройната коалиция, заварихиме 1 млрд. дупка в бюджета, заяви премиерът Бойко Борисов.

Борисов посочи, че да похарчиш 100 млн., за да направиш водно огледало в Кърджали, вместо да ги дадеш на майките, така се прави социално неравенство, цитира го Информационна агенция „Фокус“.

Премиерът припомни, че предишните управници все още не са платили влаковете от 2005 г., а сега неговото правителство са платили кугъри, еърбъси и всички тези огромни плащания са паднали върху бюджета.

„Опитваме се да вдигаме минималните работни заплати, пенсиите, финансираме най-големите инфраструктурни проекти, за да има за всички, трябва да работят, и парите да не се харчат по начина, по който го правеше Тройната коалиция. Ако тези пари не са били похарчени, сега щеше да има“, посочи премиерът.

На въпрос как ще коментира оценката на „Ройтерс“, за това, че правителстовто се е провалило да направи по-добър живота на българите, Борисов отговори с друг въпрос:

„За кое правителство е казало, че се е справило с кризата в света и е направило живота на коя страна в света по-добър през последните три години? Оценката я дават рейтинговите агенции и те всички повишават кредитния рейтинг на България“.

Министър-председателят припомни за спестяванията на българите в банките, които минаха 32 млрд. лева, и за огромните проекти, които бяха пуснати.

„Ето и снощи, виждате, ако не бях направил спортната зала, къде щяхте да ходите на такива концерти? И това само за няколко години, в условията на най-тежка криза“, каза още Бойко Борисов.

#министър председател #Бойко Борисов #управляващи #бюджет #излишък #проекти #майки #работа #инфраструктура #излишък #заплата #спестявания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници