Израел с 36-часов ултиматум към „Хамас"

Израел с 36-часов ултиматум към „Хамас"
Междувременно израелските власти обявиха, че по време на петте дни на провеждане на военната операция в Газа са отразили около 44 милиона кибератаки срещу правителствените интернет сайтове. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Израелските власти поставиха на палестинското движение „Хамас" 36-часов ултиматум, след изтичането на който, ако от Ивицата Газа не бъде прекратен ракетният обстрел, Тел Авив ще разшири своята военна операция, съобщи министърът на финансите на Израел Ювал Щайниц.

В интервю за военна радиостанция той подчерта, че в случай че „Хамас" не прекрати обстрела към израелска територия и незаконното снабдяване с оръжие в Газа, може да се наложи „изцяло военно решение" на въпроса, предаде Би Ти Ви.

„Намираме се на кръстопът. Чака ни или успокояване на обстановката или засилване на операцията, в това число се разглежда въпросът за изцяло военно решение на проблема", заяви Щайниц.

По-рано в понеделник трима палестинци, сред които малко дете, бяха убити при нов въздушен удар на израелската армия в ивицата Газа. 23-годишна жена, 35-годишен мъж и 5-годишно момче загинаха при бомбардировката. Разрушен бе и полицейски участък в най-големия град в крайбрежния анклав.

Ивицата Газа бе обстрелвана през нощта и от израелски бойни кораби. С последните жертви броят на убитите от началото на израелската военна операция в сряда достигна 83 души - 80 палестинци и трима израелци. Най-малко 660 палестинци и 41 израелци бяха ранени.

Общо 29 палестинци, мнозинството от които жени и деца, бяха убити в неделя - най-смъртоносният ден от началото на израелската военна операция.

Междувременно израелските власти обявиха, че по време на петте дни на провеждане на военната операция в Газа са отразили около 44 милиона кибератаки срещу правителствените интернет сайтове.

#Израел #Ивицата Газа #Палестина #ултиматум #„Хамас"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници