Сирийската армия подсилва военните постове в околностите на Дамаск

Сирийската армия подсилва военните постове в околностите на Дамаск
Нанесени са удари по Сирийската свободна армия в населените пунктове Атариб, Хандарат, Дарат Иза, Деир Хафир, Масламия и Бани Зейд. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Сирийското командване подсилва военните постове и мерките за сигурност в подстъпите към Дамаск след съобщенията, че към столицата се насочват нови отряди на въоръжената опозиция.

Ожесточени боеве се водят в южните околности на града, в частност в Хаджр ал Асуад и около лагера за палестински бежанци Ярмук, предадоха ИТАР-ТАСС и информационна агенция „Фокус".

Сирийски медии съобщават, че десетки бунтовници са убити в неделя в предградията Дарая и Илда.

Армейски спецподразделения преследват формирования на бунтовниците в региона Източна Гута, а също така в градчетата Сакба, Ербин, Дума и Хараста. Оттам постъпват съобщения, че са убити голям брой „наемници и терористи". Огън по позициите на бунтовниците се води от артилирейски батареи.

В Алепо правителствените сили настъпват в северна посока, като се опитват да отрежат пътищата за снабдяване на бунтовниците откъм турската граница. В операциите участват сирийските военновъздушни сили.

Нанесени са удари по Сирийската свободна армия в населените пунктове Атариб, Хандарат, Дарат Иза, Деир Хафир, Масламия и Бани Зейд.

В Хомс, според местните медии, в старинната част на града през изминалото денонощие са убити 117 бунтовници. Сред тях има наемници от Саудитска Арабия, Тунис и Либия.

#Сирия #Дамаск #Алепо #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници