Кой архангел бди над зодията ви?

Кой архангел бди над зодията ви?

Pixabay

A A+ A++ A

Много религиозни текстове и духовни практики предполагат, че има свръхестествен замисъл, който управлява раждането ни в определено време и място и при конкретни родители. И затова датите, на които сме родени, не са съвпадение.

Не случайно има 12 знака в зодиака. Всеки от тях представлява етап в цикъла на слънчевата енергия, тъй като е въплътена в живота на човечеството.

Всеки от дванадесетте зодиакални знака е свързан с 12 съзвездия, а ангелите на зодиака наблюдават всички хора, родени под съответния знак. Те може да ни помогнат да разберем нашия астрологичен знак и нашата цел в живота.

Ангели-хранители и архангели

Нашите лични ангели-пазители са тук, за да помагат само на нас, докато архангелите са тук, за да служат на всички. Те имат особени качества и са свързани с конкретните зодии, но всеки може да ги призове за помощ.

Може да поискаме помощ от нашите пазители ангели или архангели, като общуваме с тях в медитация или молитва. Те са навсякъде около нас, но ние трябва да потърсим тяхната помощ и да им дадем разрешение, за да се намесят в нашите житейски ситуации.

Коя зодия от кой архангел е пазена?

Овен: Архангел Ариел - "Божията лъвица"

Архангел Ариел е свързан със знака Овен и е наричан още Лечебният ангел на природата. Неговата роля е да ни помогне да се свържем и да бъдем в синхрон с всички форми на природата: физически и метафизични.

Ако искате да направите кариера в екологията или околната среда или да получите повече вникване в тайните на природата, помолете архангел Ариел да ви помогне.

Телец: Архангел Хамуел - "Който вижда Бога"

Архангел Хамуел е свързан със знака Телец и съдейства за привеждане на вътрешния мир и хармония във връзките.

Ако се стремите да намерите вътрешен мир, да проявите универсална любов или искате да укрепите отношенията си у дома и в работата, се обърнете към архангел Хамуел да ви помогне.

Той също се нарича "Намиращият ангел", така че, ако сте загубили нещо, може да го помолите да ви помогне да намерите изгубения предмет.

Близнаци: Архангел Задкиил - "Божията правда"

Архангел Задкиил е свързан със знака Близнаци и се нарича "ангел на прошката".

Винаги, когато чувствате, че не може да продължите напред от минали тревоги и болка, или имате проблеми да простите на някого, помолете архангел Задкиил да ви помогне да намерите състрадание и прошка.

Рак: Архангел Гавриил - "Силата на Бога"

Архангел Гавриил е свързан със знака Рак и неговата роля е да ви осигури "силата на Бога". Ако смятате, че имате нужда от помощ при избора на правилните думи, за да отправите важно послание, може да се обърнете към архангел Гавриил за помощ.

Той защитава и детето в нас и помага за подобряване на родителските умения.

Лъв: Архангел Разиел - "Тайните на Бога"

Архангел Разиел е свързан със знака Лъв и неговата роля е да съдейства за разкриването на тайните на Бога и божественото познание на душата.

Той помага да се донесе знание за вашата душевна цел и начин на живот. Неговата енергия може да бъде почувствана в ежедневните събития, които ви водят към крайната умисъл.

Ако имате повтарящи се мисли, сънища или дежа вю, които искате да разчетете, може да го помолите за помощ.

Дева: Архангел Метатрон – "Ангелът на Господ"

Архангел Метатрон е свързан със знака Дева и също така се нарича "Кубът на Метратон".

Метратрон помага при изчистването на ниските енергии и изцелението. Той също така помага на хората, които са нови за духовното.

Ако искате да разберете мистериите на Вселената и желаете да потърсите напътствие в духовния си път, може да помолите архангел Метатрон да ви помогне.

Везни: Архангел Йофиил - "Красотата на Бога"

Архангел Йофиил е свързан със знака Везни и е наричан "фън шуй ангел".

Неговата роля е да ви помогне да разкрасите вашата среда и мисли. Винаги, когато се чувствате прекалено затлачени в ежедневието си от кахъри вътре във вас или от такива, които ви заобикалят, може да го помолите да ви помогне да прочистите главата си и да ви донесе повече яснота.

Скорпион: Архангел Йеремиел – "Божията милост"

Архангел Йеремиел е свързан със знака на Скорпион" и се нарича "Божията милост". Той помага да прегледате живота си в съответствие с уроците, които трябва да научите.

Когато имате нужда от напътствия за уроците, които душата ви е избрала да научите в този живот или да прегледате напредъка си, може да помолите архангел Йеремиел да ви помогне.

Стрелец: Архангел Рагуел - "Приятел на Бога"

Архангел Рагуел е свързан със знака Стрелец и неговата роля е да донесе мир и хармония.

Винаги, когато смятате, че имате нужда от помощ в справянето с некоректни комуникации и разногласия в отношенията, може да поискате от архангел Рагуел да ви помогне да подобрите сътрудничеството и да приключите с противоречията.

Козирог: Архангел Азраел – "Комуто Бог помага"

Архангел Азраел е свързан със знака на Козирог и се нарича още "ангел на смъртта".

Неговата роля е да помогне на душите да преминат в отвъдното по време на смъртта, да утеши близките на покойния и да им помогне да скърбят.

Ако сте загубили обичан от вас човек, може да помолите архангел Азраел да ви осигури подкрепа и утеха и да ви помогне да се лекувате.

Водолей: Архангел Уриел - "Светлината на Бога"

Архангел Уриел е свързан със знака Водолей и е смятан за "интелектуален ангел".

Той ви помага под формата на творчески решения и прозрения.

Ако търсите изход от дадена ситуация и се нуждаете от ръководство при вземането на решение, може да помолите архангел Уриел да ви помогне, пише mila.bg.

Риби: Архангел Сандалфон - "Брат"

Архангел Сандалфон е свързан със знака Риби и неговата роля е да предава послания на Бога.

Ако искате да го помолите за помощ, обърнете внимание на всякакви думи или песни, които се боричкат в съзнанието ви. Те може да бъдат послания или отговори на вашите молитви, пише "Марица".


#зодии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници