Никога не чистете на 31 декември! Ето защо

Никога не чистете на 31 декември! Ето защо

Pixabay

A A+ A++ A

Много хора са сигурни, че с голямото почистване на къщата точно на 31 декември къщата се изчиства от мръсотия и негативна енергия. Въпреки това, всички знаци и суеверия отговарят недвусмислено защо това не е добра идея.

1. Ще отмиете/изметете целия си късмет

Смята се, че при цялостно почистване на къщата, се отстраняват мислите и енергията, които са останали в нея. Не трябва да забравяме, че заедно с лошото премахваме и доброто. Така че на 31 декември можете малко да подредите дома – да поставите чиниите в съдомиялната машина, да подредите столовете за пристигането на гостите, да премахнете ненужните неща от килерите. Събирането на боклук и мръсотия от пода е най-опасният вид почистване според суеверията. Така измитате от дома си целия просперитет, който ви е подготвила новата година. Най-доброто решение в този случай е да почистите къщата един ден преди пристигането на гостите.

2. Както празнувате Нова година, така ще я прекарате

Сигурно сте чували тази поговорка – но тя важи не само за нощта на 1 януари, но и за 31 декември като цяло. Смята се, че Новата година идва във всеки дом сутринта на последния ден на декември - така че целият ден трябва да бъде прекаран така, както искате да премине цялата година. Затова не трябва да се претоварвате нито с чистене, нито с готвене. Правете всичко с премерено темпо и ако можете, поверете на някого част от отговорностите.

3. Това ще доведе до трагедия

Смята се, че прането на дрехи може да доведе до нещастие за човека, за когото перете тези неща. Същото важи и за всяко почистване, което се извършва само за един човек, а не за къщата като цяло. Например не трябва да почиствате килера или нощното шкафче на съпруга си или да подреждате детската стая.

Има обаче и няколко необичайни ритуала, които могат да се спазят на 31 декември. Например да се хапнат 12 зърна грозде – по едно за всеки месец. Испанците вярват, че гроздето символизира късмет и плодородие.

Друг ритуал е да се разходите в новогодишната нощ с празен куфар – мнозина вярват, че по този начин куфарът ще се изпълни с положителна енергия, която след това ще бъде внесена в къщата.

Източник: ladyzone.bg

#поверия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници