Какво да сложим на новогодишната трапеза за пари и късмет

Какво да сложим на новогодишната трапеза за пари и късмет
A A+ A++ A

Какво трябва да има на празничната трапеза и какво няма място на нея?

Драконът, символ на настъпващата година, е специален персонаж. Той обича ярките цветове и ефектни вкусови комбинации. Ето какво може да направите, за да го спечелите на своя страна, и какво не трябва да взимате от магазина, за да не го разгневите.

Месо - прясно и качествено. Драконът обича лукса, така че не пестете, а поднесете това, с което отдавна искате да се поглезите - телешко, агнешко, свинско. Може също така да вземете домашни птици, но само патица или пуйка.

Ядки - те се асоциират с богатство, здраве и дълголетие. Орехи, кедрови ядки, бадеми, кашу, макадамия, пекан... Сигурни сме, че сред такова разнообразие ще намерите тези, които харесвате.

Гледайте да има плодове и то с червен оттенък, тъй като те също символизират богатство и късмет. Ябълките, наровете и червените мандарини са изключително подходящи. За приготвянето на десертите или напитките може да използвате и замразени от лятото ягоди или малини, отбелязва jenata.blitz.

Рибата е друг важен момент! За да сте сигурни, че следващите 12 месеца ще ви донесат успех и изобилие, не забравяйте да сервирате и малко риба. Може да бъде или печен шаран, или вкусни котлети от сьомга, или пък сандвичи с хайвер.

Оризът също трябва да присъства на празничната трапеза. Той е страхотна идея за гарнитура! Може да приготвите пилаф или салата, в която има малко ориз.

Пресни подправки. Те са не само красиви, но и вкусни! Освен това символизират растеж и развитие, затова не се стеснявайте, а почерпете своите гости с копър, магданоз и кориандър.

А сега нека обсъдим от какво трябва да се откажете, когато се подготвяте за празничната вечер, за да не ядосате Дракона.

На масата не трябва да има заешко месо. Заекът е знак, който е противоположен на Дракона, така че подобна близост определено няма да им се хареса. В допълнение, именно заекът беше покровител на отиващата си година и не е добре да го обиждате по този начин.

Добре е да забравите и за лука. Интересното е, че той не само предизвиква сълзи, но и символизира раздяла и прекъсване на отношенията. Разбира се, може да добавите малко лук към някои ястия, но определено не си струва да се съсредоточавате върху него!

Гъбите олицетворяват проблемите и тревогите или с други думи неща, от които никой няма нужда през следващата година. Ето защо също нямат място на празничната трапеза. Ако толкова много ги обичате, гледайте да не прекалявате с количеството!

Избягвайте и белия пипер! Огнедишащият покровител обича подправките, но не и белия пипер, който символизира кавги и спорове.

Вече споменахме, че Драконът обича богатството и лукса. Точно по тази причина пилето също няма място на масата! То се смята за олицетворение на бедността и не е препоръчително да го ядете в празничната вечер. Ако не искате проблеми с финансите, разбира се!

#късмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници