Три ретроградни Меркурия ни мъчат през 2024 г.

Три ретроградни Меркурия ни мъчат през 2024 г.
A A+ A++ A

През новата 2024 г. на три пъти ще ни мъчи ретроградният Меркурий, като планетата ще се движи все в огнени знаци. Всичко това ще прави хората по-импулсивни и невъздържани, което ще бъде повод за конфликти, аварии и повече инциденти вследствие на т. нар. човешки фактор.

Пролет

Първият път, когато първата планета от Слънчевата система ще обърне хода на видимото си движение по небосклона, е от 2 до 26 април. Това ще се случи във войнствения, но и доста инициативен знак Овен. В обществен план т. нар. сянка на ретроградния период, сеещ по правило хаос, ще засегне ротацията на премиерския пост в кабинета „Денков-Габриел“. А това може да доведе до ескалация на напрежението при очакваното преформатиране на властта.

„През пролетта мнозина ще искат да се наложат по най-бързия начин, но това ще увеличи и грешките както в личен, така и в професионален план“, коментира астрологът Мира Кунева. Тя посъветва както политиците, така и хората да контролират нетърпението си и да не се въвличат в излишни конфликти.

Его

Вторият по-рисков период за годината ще бъде от 5-28 август. Тогава Меркурий ще стане ретрограден в аналитичния знак Дева, както и в царствения – Лъв. „Това ще повиши егото на мнозина. По-трудно ще виждаме грешките си, а дори и да ги видим, няма да искаме да ги признаем. Добре е да не се горещим и да гледаме малко по-дистанцирано на ситуациите, както и да се вслушваме в преценката на околните“, посъветва българите астроложката.

По думите й в сезона на почивките е добре да внимаваме още с резервациите и с фалшивите обяви за ваканция по света и у нас. А причината е, че в сянката на Меркурий доста често крадци и измамници остават ненаказани.

Дежавю

Последният ретро-Меркурий за 2024 г. ще обхване дните между 26 и 15 декември. Те ще наподобяват и края на тази 2023 г, тъй като и в момента Меркурий е ретрограден в същия знак Стрелец. Това пресича безгрижното настроение, носено от този иначе оптимистичен знак, създавайки трудности и предпоставки за объркване на плановете и кавги в редица направления. По принцип не се препоръчва напускане на работа, както и старт на съдебни дела.

Рискови периоди

Кунева изчисли и т. нар. тройно критични дати през новия 12-месечен цикъл. Те ще се падат все в средата на месеците февруари, април и юли, като ще са свързани с по-трудните аспекти на планетата Марс. Първият напрегнат момент ще бъде точно в деня на влюбените Св. Валентин.

„На 14 февруари Марс прави точен съвпад с Плутон. Енергията тогава няма да е точно любовна. Само можем да гадаем колко хора ще се изпокарат заради това“, предупреждава с усмивка родната експертка.

В световен план също се задава напрежение около средата на втория месец. През април ще имаме една порция от тежки дни с войни, избуяване на вируси и епидемии. Доста турбуленции ще създаде Марс около 15 юли, когато ще съвпадне с Уран. Кунева очаква това да вдигне ръста на инцидентите с транспортни средства, автомобили, самолети и др.

Астрокомпас: Без пиротехника за ЧНГ

Последния за 2023 г. ретрограден цикъл на Меркурий ще свърши в началото на 2024-та. Астролози коментираха пред „Телеграф“, че неговото действие ще трае до 2 януари и дори седмица след това. А така ретроградните цикли на първата планета за новата година даже ще станат четири. Битува обаче и мнение, че се броят само тези започнали в дадена календарна година.

Основното действие на сегашния е насочено към объркване на пътешествията, особено в чужбина, конфликти и аварии, вирусни инфекции. Родителите трябва да са особено бдителни за децата си. Счита се, че под знака на Меркурий са младите хора, а когато той сменя посоката си, те стават по-уязвими от обичайното. За посрещането на ЧНГ е най-добре да се избягва играта с пиротехника, съветват хора на „ти“ с езика на звездите.

Според астрологията под знака на тази планета са още сектори като транспорт, комуникации, здравеопазване. Ретроградният Меркурий влошава и наблюдателността, и точната преценката, което води до по-чести ПТП-та.

29 и 30 декември - подходящи за пазаруване

Закъснелите да купят подаръци също ще са засегнати в своята точна преценка, затова не се препоръчва пазаруването на скъпи стоки, особено автомобили или техника. В това отношение астрологът Михайлина Никлева коментира, че който реши да пазарува в тези дни, го прави на свой риск. Все пак тя дава като подходящи дати за това 28, 29 и 30 декември, когато Луната ще е в изгодна позиция.

Плутон и Уран носят кризи и бедствия

Едно от най-коментираните астросъбития на 2024 година е преминаването на Плутон в знака на технологиите и обществените организации Водолей. Това се случва за първи път от 248 г., като тази планета ще остане там до 2043 г. Астролозите и на Изток, и на Запад вече дават своите прогнози какво може да се очаква. Като най-важно се изтъква, че Плутон ще донесе пришествие на роботите и изкуствения интелект, които ще заменят човека в редица професии.

В банковия сектор също ще настъпи революция, която ще доведе до изчезването на хартиените пари и изцяло дигитализиране на плащанията. Както и появата на нови световни валути (вероятно крипто). Това няма да стане догодина, но процесът ще започне по-радикално именно през 2024 г., като ще приключи до 2043 г.

Иначе и през новата година ще имаме доста катаклизми, както природни и климатични, така и икономически, тъй като Уран ще продължи да се движи в знака на земята и финикийските знаци Телец, пише "Телеграф".


#ретрограден Меркурий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници