Борисов: Радвам се, че успяхме да придвижим България максимално към Шенгенското пространство

Борисов: Радвам се, че успяхме да придвижим България максимално към Шенгенското пространство
A A+ A++ A

"Заедно с финансовия министър Асен Василев, премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и вътрешния министър Калин Стоянов проведохме работна среща относно влизането на България в Шенген и еврозоната. Искам да помоля всички за повече оптимизъм", написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ и председател на Комисията по външна политика Бойко Борисов.

"Лично участвам активно в усилията, които се полагат всекидневно и се радвам, че успяхме да придвижим България максимално към Шенгенското пространство, посочва той и допълва: "Разбира се, най-ценно е свободното преминаване на сухопътните граници и ние няма да се откажем. Вицепремиерът Габриел ни увери, че преговорният процес продължава и България има време до края на годината".

По думите му през последните няколко години е имало огромен брой мигранти, залавяни вътре в страната и това не може да не се отрази. "Това, което правят колегите от МВР, "Гранична полиция" и Агенция "Митници" обаче е свързано с огромен труд, който трябва да бъде признат", пише още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, в момента България изглежда по съвсем различен начин заради последните месеци, в които ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" управляват заедно. "С Асен Василев работихме по бюджета, имаше много трудности, но финансовите параметри на държавата стават все по-добри. Най-важна е стабилността, която даваме на страна, а тя от своя страна води до повече инвестиции", допълва Борисов.

"България е в чакалнята на еврозоната, в Европейския банков съюз, а в последните месеци близо 30 закона бяха приети от настоящия парламент. Ние създадохме мнозинства, които решиха всички проблеми. Да, положението не е идеално, но през последните седмици се научихме да работим заедно. Показваме на хората, че всичко това има смисъл", пише в заключение Бойко Борисов.

По-рано през деня, по време на срещата в Народното събрание, на която присъстваха премиерът, министърът на външните работи и вътрешния министър стана ясно, че продължават преговорите България да бъде приета изцяло в Шенгенското пространство.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници