Възстановяващи баланса: Шест леки супи след празничните пищни пиршества

Възстановяващи баланса: Шест леки супи след празничните пищни пиршества
A A+ A++ A

След празниците всички търсим начини да се върнем към по-лек и балансиран начин на хранене. Супите са идеални, защото не само са хранителни, но и подпомагат организма в разтоварването след обилните празнични трапези. Ето няколко рецепти за бързи, вкусни и леки супи:

Супа от червена леща:

Съставки:

  • 1 чаша червени лещи (предварително накиснати)
  • 1 среден лук, нарязан
  • 2 моркова, нарязани
  • 2 домата, нарязани
  • 3 чаши зеленчуков бульон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Чубрица и магданоз за подправка

Начин на приготвяне:

  • Запържете лука и морковите за около 5 минути.
  • Добавете лещите, доматите и бульона.
  • Варете до готовност.
  • Подправете със сол и черен пипер.
  • Поднесете, поръсено с чубрица и магданоз.

Таиландска кокосова супа с пиле:

Съставки:

  • 1 пилешка гърда, нарязана на кубчета
  • 1 консерва кокосово мляко
  • 1 червен чили, нарязан
  • 1 лимонова трева, нарязана
  • 1 лъжичка джинджифил, настърган
  • Сок от 1 лимон
  • Сол и сос соев на вкус
  • Кориандър за подправка

Начин на приготвяне:

  • Запържете пилето, чили, лимонова трева и джинджифил.
  • Добавете кокосовото мляко и варете до кипене.
  • Подправете с сол, сос соев и лимонов сок.
  • Поднесете, поръсено с кориандър.

Пилешка супа с киноа:

Съставки:

  • 1 пилешка гърда, нарязана
  • 1 чаша киноа
  • 1 глава лук, нарязан
  • 2 моркова, нарязани
  • 1 чаша броколи, нарязани
  • 4 чаши пилешки бульон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Лимонов сок за подправка

Начин на приготвяне:

  • Варете пилето, киноата, лука и морковите в бульона.
  • Добавете броколите и варете до готовност.
  • Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.

Чорба от белен лук с целина:

Съставки:

  • 4 белени лука, нарязани
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 1 картоф, нарязан
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 1 лъжичка сушен магданоз
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • Запържете лука и чесъна в голям тиган.
  • Добавете целината, картофа и бульона.
  • Варете докато зеленчуците станат меки.
  • Подправете със сушен магданоз, сол и черен пипер.

Пилешка супа със зеленчуци:

Съставки:

  • 1 пилешка гърда, нарязана на кубчета
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 2 стръка целина, нарязани на парчета
  • 1 чаша нарязани картофи
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 4 чаши вода
  • 1 чаша паста от оризови тестенини
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен копър за подправка

Начин на приготвяне:

  • Сварете пилешката гърда във вода с лук, моркови и целина.
  • Извадете пилешката гърда и нарежете на малки кубчета.
  • Варете нарязаните зеленчуци и картофите в бульона.
  • Добавете нарязаната пилешка гърда и пастата от оризови тестенини.
  • Подправете със сол и черен пипер.
  • Поднесете, поръсено със свеж копър.

#супа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници