Антъни Джошуа раздаде яки крошета и сгази Ото Валин

Антъни Джошуа раздаде яки крошета и сгази Ото Валин
A A+ A++ A

Британският боксьор от нигериски произход Антъни Джошуа победи с технически нокаут Ото Валин в главния двубой на боксовото супершоу "Деня на страшния съд" в Рияд.

Сблъсъкът между двамата продължи едва пет рунда. AJ отвори сериозна аркада в зоната на носа на своя съперник. Вследствие треньорския щаб на шведа предпочете да запази здравето му и сложи край на мача непосредствено преди началото на шестия рунд.

Джошуа взе инициативата още в първия рунд. Той спечели центъра на ринга и започна да залага на прави удари.

Във втория рунд британецът продължаваше да спазва добра дистанция и не даваше шансове на Валин да го застраши.

В третата част британецът вкара мощно ляво кроше, с което разкървави Ото Валин. Под дясното му око се забелязваше и синина.

В четвъртия рунд Джошуа притисна шведа, който влезе в глуха защита. Краят се виждаше. Петият рунд беше перфектно изигран от Ей Джей. Бившият световен шампион беше изключително агресивен и успя да разбие носа на Ото Валин. Шведският боксьор едва дочака края на рунда. В паузата преди началото на шестия рунд съдията прекрати двубоя и присъди победата на Антъни Джошуа с технически нокаут.

„Ей Джей“ със сигурност изглежда възвърнал увереността си, макар сега да е доста по-различен боксьор от това, което гледахме преди 5-6 години. Сега той е по-завършен боец, който не търси нокаута на всяка цена, но въпреки това го постига, защото в бокса на най-високо ниво тези възможности се подготвят с тактика.

След загубата на Дионтей Уайлдър от Джоузеф Паркър по-рано същата вечер изглежда сигурно вече, че двамата с Антъни Джошуа никога няма да се срещнат, тъй като американецът видимо е изиграл най-силните си битки.

#Антъни Джошуа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници