Джошуа се завърна на победния път с успех над Убиеца от Мичиган в скандална битка ВИДЕО

Джошуа се завърна на победния път с успех над Убиеца от Мичиган в скандална битка ВИДЕО
A A+ A++ A

Антъни Джошуа заслужено победи Джърмейн Франклин в нервен мач край въжетата при завръщането си на ринга в лондонската зала „O2“, за да сложи край на серията от 2 поредни поражения. През целия двубой имаше провокации от двете страни, изплезвания, удари след гонга, псувни, а в края логично се стигна до напрежение, дори след последния рунд, когато бойците и щабовете едва бяха удържани от масово меле от охраната.

Британецът бе излязъл с много ясна стратегия за успех, като обработваше неумолимо американеца от дистанция, а в същото време демонстрираше завидна пъргавина с краката във фаза „защита“. Още в първия рунд Франклин понесе няколко крошета, но на свой ред съумя да пласира удар в носа на опонента и Джошуа бе разкървавен. До самия край на срещата от щаба на етническия нигериец правеха всичко, за да попиват кръвта, но белите гащета на Антъни накрая бяха алено червени. Въпреки раната в носа по-високият боксьор стисна зъби и не показа, че тоа го смущава.

„Убиеца от Мичиган“ остана прекалено пасивен в началните рундове, а, когато реши да вдигне темпото, започна да попада на ъпъркътите на „Ей Джей“, след което прекара доста сериозно време в клинч, за да се опази от нокаута.

Франклин издържа на краката си до самия край, но това съвсем не бе достатъчно за нещо повече от почетна загуба срещу един много по-класен, макар и наранен съперник.

Съдиите имаха пълното право да отсъдят единодушно в полза на Антъни Джошуа, а след края на срещата той заяви, че сега е ред на Тайсън Фюри. „Топката вече е в неговото поле“, каза бившият шампион по адрес на „Циганския крал“.

#Антъни Джошуа #бокс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай