Индипендънт изчисли с колко войници разполагат САЩ и Великобритания

Индипендънт изчисли с колко войници разполагат САЩ и Великобритания
A A+ A++ A

След като украинският президент обяви за планове за мобилизиране на до половин милион нови войници във ВСУ, журналистите от изданието Independent назоваха числеността на армиите на САЩ и Великобритания.

По последни данни в американската армия има приблизително 1 832 000 военнослужещи. Към 2022 г. мъжкото население на САЩ е 165 милиона.

Съобщава се, че до 1 390 000 от тези военнослужещи са действащи и 442 000 са войници от резерва. В момента в Съединените щати няма наборна военна служба.

Но всички мъже на възраст между 18 и 25 години са длъжни да се регистрират в Selective Service, правителствена агенция, която води отчет на гражданите на САЩ, потенциално годни за военна служба. Това позволява на Конгреса на САЩ да идентифицира и призове всички мъже в бойна възраст в случай на голям конфликт.

В Съединените щати това се е случвало шест пъти: по време на Войната за независимост на САЩ, Гражданската война в САЩ, Първата световна война, Втората световна война, Корейската война и войната във Виетнам.

Общата численост на британската армия се оценява на 231 000 души. От тях до 194 000 са активни и 37 000 са резервисти. Към 2021 г. в Обединеното кралство живеят 29 милиона мъже.

Военната задължителна служба във Великобритания е въвеждана само два пъти - по време на Първата и Втората световни войни и е продължила съответно четири и 21 години.

#американски войници #войници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници