ДПС щяло да изнася структури в чужбина

ДПС щяло да изнася структури в чужбина
Лидерът на ДПС Ахмед Доган и председателят на Младежкото ДПС Джейхан Ибрямов (вляво) на откриването на VI-та Национална конференция на МДПС в събота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС ще изнася структури в чужбина, обяви председателят на младежката организация на партията Джейхан Ибрямов на шестата й Национална конференция в събота.

„Голяма част от нашите членове и симпатизанти станаха донори на чужди държави поради причината, че бяха прогонени от собствената си държава, от импотентното управление на ГЕРБ," коментира Джейхан Ибрямов, цитиран от БНР.

По данни на младежката организация на ДПС 150 000 души от смесените региони само за една година са напуснали страната.

Намирането на резерви е основната цел на Младежкото движение на ДПС, подчерта председателят й.

„По отношение на организационната дейност – към момента структурите ни са в много добро организационно състояние, заредени с енергия за предстоящите избори," каза Джейхан Ибрямов.

Идеята на ДПС е резервите от избиратели да се търсят зад граница.

„Ние говорим за търсене на резерви не само в страната, а и в Европейския съюз, където са ситуирани като компактна маса. Ние имаме наши местни съвети зад граница - в Турция, в Брюксел, в Испания," обясни депутатът Неджми Али.

По думите му другата основна задача пред активистите на ДПС е да защитят вота от фалшификации.

Ахмед Доган е заявил, че младите в ДПС не бива да забравят основното послание на партията - борбата за правата и свободите на човека.

Той отказа да отговаря на журналистически въпроси с думите: „Знам, че искате скандали, но няма да се случи такова нещо".

Младежите в партията обявиха, че безработицата сред младите хора се дължи на некомпетентното управление на ГЕРБ.

Късно вечерта в събота стана ясно, че Илхан Кючюк беше избран за председател на младежката организация на ДПС (МДПС). Освен него е имало още един кандидат за поста - Станислав Анастасов.

Досегашният председател Джейхан Ибрямов коментира в началото на форума, че на предстоящите парламентарни избори Младежкото ДПС отново трябва да покаже, че неслучайно е наричано Авангардът на ДПС.

Той отчете, че към момента активните членове на Младежкото ДПС наброяват 22 000 и това е най-голямата младежка партийна организация в България.

#ДПС #Джейхан Ибрямов #Неджми Али #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници