Атанас Славов положи държавния печат под конституционните промени (СНИМКИ)

Атанас Славов положи държавния печат под конституционните промени (СНИМКИ)

ФБ/Атанас Славов

A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Атанас Славов положи държавния печат под измененията и допълненията в Конституцията, окончателно гласувани от парламента на трето четене.

Под измененията в основния закон беше положен червеният восъчен релефен печат в присъствието на заместник-министър Георги Николов, началника на политическия кабинет на министъра Борислав Ганчев и гости.

Восъчният печат се поставя при приемането на нова Конституция, изменения и допълнения на основния закон, както и при решение за произвеждане на избори за Велико народно събрание.

Това е най-амбициозното изменение на Конституцията за изминалите 30 години, което ще постави България в центъра на Европа, защото ще ни помогне да изградим демократична правова европейска държава с независим съд и отчетна отговорна прокуратура. Това е нашият залог за следващото десетилетие, договор за бъдещето, не за миналото на нашето общество”, заяви Славов.

След подпечатването им в Министерството на правосъдието, измененията на Конституцията се изпращат в „Държавен вестник” за обнародване.


#конституционни промени #Атанас Славов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници