Орбан се отказа да ни налага вето за Шенген, съобщи Бойко Борисов

Орбан се отказа да ни налага вето за Шенген, съобщи Бойко Борисов
A A+ A++ A

Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ към Шенген, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В публикацията си той посочва още, че е разговарял днес с унгарския премиер Виктор Орбан.

„Информирах го, че вчера Народното събрание окончателно премахна допълнителната такса за пренос на газ. В края на седмицата решението ще бъде публикувано и в Държавен вестник.

Премиерът: Ако се премахне таксата за руски газ, изчезват проблемите с Унгария за Шенген

"С унгарския премиер се обединихме около извода, че всички въпроси в двустранните ни отношения са изчистени и Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ към Шенген“, се посочва в поста на Бойко Борисов.

„Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и занапред ще продължим да си сътрудничим в условията на диалог по всички теми от дневния ред на ЕС“, отбелязва още Борисов.

Унгария предупреди на 16 декември, че ще наложи вето на присъединяването на България към Шенгенското пространство за свободно движение, ако тя не отмени таксата върху транзита на руски газ. Преди ден Народното събрание отмени таксата за транзит на руски газ, който разгневи Сърбия и Унгария.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници