Нова авиолиния Пловдив-Манчестър е факт от днес на летището до Крумово

Нова авиолиния Пловдив-Манчестър е факт от днес на летището до Крумово
A A+ A++ A

Хиляди туристи се очаква да кацнат на летище Пловдив тази зима и да посетят зимните ни курорти. От днес тръгна и нова авиолиния оттам.

Днес пристигнаха първите пътници по с полет от Манчестър до Пловдив. Всички 175 пасажери от Великобритания бяха посрещнати с официална церемония.

Този месец започва и зимната чартърна програма с полети от Белфаст, Анталия и Измир, които ще превозват туристи за българските зимни курорти.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, като в момента Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

“Самолетът кацна на 90% пълен капацитет и с толкова ще излети в обратна посока.
Капацитетът на летището е 1 милион пътници. До момента имаме 230 хиляди пътници за последната година и работим в насока да го увеличим”, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той припомни, че за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите и каза, че последната година единствено общините Чепеларе и Хисаря са платили своите вноски във Фонда.

На официалната церемония присъстваха областният управител Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметовете на Чепеларе Боран Хаджиев, Кричим Атанас Калчев и Смолян Николай Мелемов.

“Ще внеса предложение до Общинския съвет община Пловдив да внесе вноската си като член на Фонда за развитие на летище Пловдив, за да подкрепим усилията за разкриването на нови авиолинии”, каза кметът на Пловдив Костадин Димитров, чиято племеница кацна на летището преди церемонията.

Областният управител Илия Зюмбилев обеща подкрепа за летището от страна на държавата.

С полета от Манчестър пристигнаха много българи за празниците и туристи, които ще посетят зимните ни курорти.

Бен е от Манчестър и заради новата авиолиния е решил да посети Пампорово.

“Сега кацаме и аз съм за първи път тук с приятели. Надяваме се да има сняг в планината и да караме ски. Затова сме тук.”, разказа туристът от Манчестър.

#Летище Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници