Това момче изчезна преди над 6 г., но по чудо се оказа жив и бе намерен

Това момче изчезна преди над 6 г., но по чудо се оказа жив и бе намерен
A A+ A++ A

17-годишният Алекс Бати от английския град Олдъм, който изчезна в Испания през 2017 г., е открит във Франция, съобщиха властите. Той е намерен в град Ревел, източно от Тулуза, рано сутринта в сряда. Прокуратурата в Тулуза каза пред Би Би Си, че семейството е потвърдило самоличността на тийнейджъра.

Алекс беше в неизвестност от шест години, след като изчезна по време на почивка с майка си и дядо си в Испания. В момента за момчето се грижат социалните служби, които очакват пристигането на британската полиция и консулския персонал. От полицията съобщиха, че момчето е било отведено в полицейски участък от загрижен шофьор, който го е забелязал да върви по пътя в подножието на Пиренеите.

Шофьорът е разказал, че Алекс е бил с раница и скейтборд. По време на пътуването момчето е разказало историята си на шофьора.

„Той каза, че е живял в нещо като странстваща комуна. Не е бил под никаква принуда, но каза, че намира майка си за малко странна и е решил, че не иска такъв живот, а след това е решил да избяга“, добави Реми Бухагиар, цитира Би Ти Ви. Момчето е казало, че е било във Франция от две години. Той е в добро здраве и не казва да е бил малтретиран по някакъв начин.

Неговата баба, която е законният му настойник - Сюзън Каруана, обясни пред Би Би Си през 2018 г., че майката на Алекс Мелани Бати и дядото Дейвид Бати са го отвели да живее в духовна общност в Мароко. По това време те са търсили алтернативен начин на живот и не са искали Алекс да ходи на училище. Мелани и Дейвид Бати са заминали с Алекс за Марбея в Испания на 30 септември 2017 г. Той е видян за последен път на пристанището на Малага на 8 октомври, денят, в който е трябвало да се прибере.

#изчезване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници