Премиерът Денков разясни значението на „въздушния Шенген“

Премиерът Денков разясни значението на „въздушния Шенген“

БГНЕС

A A+ A++ A

Министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии. Поводът е навършването на шест месеца на правителството.

Той започна с темата за Шенген. Според него "дяволът е в детайлите" и преговорите трябва да продължат. "Няма да приемем допълнителни условия, които не съответстват на това, което се очаква от другите държави", поясни той.

"Със сигурност сме готови да приемем всичко, което подкрепя защитата на външните граници, защото това е и в наш интерес и къде ще бъде границата на приемливи и неприемливи условия - ще видим на преговорите в следващите дни и седмици", каза Денков.

Той разясни какво означава Шенген "само по въздух". По думите му това, което променя Шенген само по въздух е удобството когато се пътува от една в друга държава през летищата, много по-лесно ще се минава през опашки. "Директно можете да влизате, даже да не ви проверяват документите в някои случаи, така че това е удобство, поясни той и допълни, че това, което не решава е проблема с големите опашки по сухопътни граници. По негови думи това е проблем за най-вече за бизнеса, не само за българския, но и за австрийския. Преговорите продължават, премиерът се надява да се напредне в тази посока.

#Албена Денкова #Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници