US сенатор: Украйна вероятно ще трябва да отстъпи някои територии на Русия, за да се сложи край на войната

US сенатор: Украйна вероятно ще трябва да отстъпи някои територии на Русия, за да се сложи край на войната

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Сенатор Джей Ди Ванс заявява, че "Съединените щати трябва да приемат, че Украйна вероятно ще трябва да отстъпи някои територии на Русия, за да се сложи край на войната. Ванс заявява пред CNN, че е против изпращането на повече помощи за Украйна, защото не вярва, че страната някога ще може да победи Русия, предаде Агенция "Фокус".

Той поставя въпроса "защо изпращането на милиарди помощи за Украйна ще помогне на страната в този момент от войната ѝ срещу Русия, като се има предвид, че предишните помощи все още не са сложили край на конфликта".

"Това, което е в интерес на Америка, е да приеме, че Украйна ще трябва да отстъпи някои територии на руснаците и трябва да приключим тази война", заявява Ванс. "Но когато се замисля за голямата човешка трагедия тук, стотици хиляди невинни източноевропейци са загинали в този конфликт. Нещото, което е в наш и техен интерес, е да спрем убийствата".

Законодателите влязоха в противоречие с искането на Белия дом за допълнително финансиране, което включваше допълнителна помощ за Израел и Украйна. Много републиканци се противопоставиха на изпращането на по-голяма помощ за Украйна и поискаха в заявката за финансиране да бъдат включени засилени мерки за сигурност по границите.

Миналата седмица републиканците в Сената блокираха мярка за предоставяне на помощ на Украйна и Израел поради липсата на разпоредби за границите в законопроекта. Поисканият от президента на САЩ Джо Байдън допълнителен пакет от 111 млрд. долара (202.75 милиарда лева) за извънредни ситуации включваше също така помощ за индийско-тихоокеанския регион и финансиране на хуманитарната помощ в Газа.

По-рано този месец администрацията на Байдън предупреди, че без действия на Конгреса средствата на САЩ за Украйна ще свършат до края на годината.

#САЩ #войната в Украйна #помощ за Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници