Колко струва куверта за студентския празник в Банско и в Арбанаси

Колко струва куверта за студентския празник в Банско и в Арбанаси

pixabay

A A+ A++ A

В навечерието на 8 декември различните курорти се подготвят да посрещнат гости за студентския празник. Наши екипи провериха в каква обстановка ще посрещнат своя празник някои от студентите.

Около 100 лв. на човек би струвала една празнична вечер в Арбанаси, заяви Александър Карачолев, собственик на атракцион в Арбанаси. То е съчетание на ресторант с нощно заведение. „Не ограничаваме гостите си във времето, няма на кого да пречим”, заяви той.

По думите му често гостите им изчакват в заведението до първите влакове от Горна Оряховица, за да се приберат. Повечето студенти идват за своя празник от Варна, София, Плевен, Стара Загора, разказа ресторантьорът. „В последните години студентите се събират на по-малки групи, по-малки кръгове и предпочитат по-уединените празненства в къщи за гости и в хижи”, каза той.

„В Банско резервациите са за 8-ми и за 9-ти декември”, разказа Димитри Стоилов, собственик на механа. „Няма ги тези големи компании от минали години, сега са по 8-9 души. Около 50 лв. на човек излиза вечерята, в куверта е включен и диджей. Веселба е, но до полиция не се е стигало”, каза той. Според него, някои млади хора предпочитат по-леки заведения, сякаш като за бързо хранене, но има и други, които са любители на традиционната кухня и обстановка.

В менюто е включено 100 г български алкохол с две безалкохолни, миксирана салата в цветовете на националния ни флаг – бяло, зелено, червено, основното ястие е свинско печено, чаша вино, бисквитена торта. За доброто настроение на гостите ще се погрижи диджей, допълни Стоилов.

#Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »