Жертвите на Мърдок са 800

Жертвите на Мърдок са 800
Финалният брой на жертвите на телефонните хакерски пробиви на изданието „Нюз ъв дъ Уърлд“ на Рупърт Мърдок са около 800 души. Снимка: pressgazette.co.uk
A A+ A++ A

Финалният брой на жертвите на телефонните хакерски пробиви на изданието „Нюз ъв дъ Уърлд“ на Рупърт Мърдок са около 800 души.

Според сегашното изявление на британските власти броят на жертвите е много по-малък от смятаното по-рано, съобщи агенция „Фокус“, позовавайки се на АФП.

Преди месец британската полиция съобщи, че е идентифицирала 5800 потенциални жертви на хакерски атаки.

Данните тогава са основаваха на имената, открити в бележки на щатния детектив на вестника Глен Мълкер. Мълкер беше осъден на затвор заради хакерски атаки.

Сред жертвите на хакерски атаки са известни личности, включително актьорите Хю Грант и Сиена Милър, както и помощници на британското кралско семейство.

От „Скотланд Ярд“ съобщиха, че полицията е влязла в контакт с всеки, чиято гласова поща на телефона е станала нелегално достъпна.

Скандалът избухна през юли, когато станаха публични обвиненията, че Мълкер е извършил хакерски пробив в телефона на Мили Даулър, британска ученичка, чието зверско убийство разтърси Великобритания.

#Рупърт Мърдок #телефон #хакерски атаки #жертви #Мърдок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници