Нинова за зимната обстановка: Пълен провал, трети ден има блокирани хора

Нинова за зимната обстановка: Пълен провал, трети ден има блокирани хора

бТВ

A A+ A++ A

По отношение на снега – пълен провал, трети ден има блокирани хора, селища без ток, непроходими пътища. Това е абсолютен провал на всички равнища“, коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова снежната обстановка в страната и действията на държавните институции, предаде БТА.

На въпрос относно коментара на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че е готов да стане премиер, лидерът на БСП каза, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ допуснаха това да се случи – Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите, коментира тя и добави, че те трябва да отговорят защо го допуснаха, при положение че имат мнозинство.

БСП обсъжда на среща с 16 партии, с които са си сътрудничили на местните избори, как да продължи партньорството и как да направят, по думите на Нинова, „един голям фронт – ляво-център, патриотичен“. Вероятно първата ни тема ще е бюджетът, какви предложения да направим като парламентарно представена партия, посочи тя.

Нинова съобщи, че от "БСП за България" в бюджета за догодина ще предложат социалния си пакет, но нещо по-различно, което предлагат този път, е да бъдат обложени печалбите на банките с по-висок данък и да се сложи таван на банковите такси.


#Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници